WE ARE TOGETHER

Daisypath Anniversary tickers

Faithful Followers

Sunday, August 28, 2011

mari menghiburkan hati dengan ketawa...


pdans : sebenarnya asyik nak ketawa sbb malu dgn diri sendiri. AMIZA HASMI punya pasal lah ni. buat aku malu, tebal muka ^^

Saturday, August 27, 2011

ohh Ramadhan bakal berjumpa Syawal

"ku mengharapkan Ramadhan kali ini penuh makna"
suka betul aku dengan bait lirik dari Raihan ni.
sangat menggamit memori..
ada kejutan ni...
BAJU RAYA TAK MUAT !

ohh ya Allah. kenapa jadi lagu ni... OHHH NOOOO !
lepas sahur tadi sesaja la nak try baju raya,
then tak lepas nak masuk, ketat...
kain dah singkat...
ohhh, smpai mama pun cakap "kck ni nak tinggi sampai teqa mana lagi ni"
haha, taktau lah mama, sampai teqa ni saja kot..

baju raya tu mama buat sebelum Ramadhan,
errr i mean ukuran sebelum Ramadhan, baju tu baru je siap..
tu yg try tu...
maksudnya sebelum Ramadhan aku KECIK tapi sekarang dah BESAR..
tp mcm tak nampak je perubahan tu,,
masa try baju tu baru sedar dan tersedar. hahahaha...


pdans : hujan rahmat di penghujung Ramadhan. hujan lebat dan mencurah-curah. hujan yang melambai-lambai pemergian Ramadhaan.. subhanallah... Allahuakbar !

Friday, August 26, 2011

al fatihah

22ogos yang lalu, aku mendapat satu msg di facebook.
berita yang menggemparkan
guru aku masa sekolah rendah dulu telah pergi menghadap ilahi..
innalillahiwainnalillahirajiun...
allahyarhamah puan norma meninggal pada 21 ogos bersamaan 21 ramadhan..
sangat mengejutkan sbb kami agak rapat.
sangkaan aku arwah meninggal sebab sakit tp aku baru tahu hari ni arwah meninggal sbb kemalangan jalan raya...
arwah digillis lori tanah sbb kecuaian seorang pemandu yg memberhentikan kereta ditepi jalan dan membuka pintu kereta tanpa menoleh terlebih dahulu. 
pemandu tu pulak melarikan diri...
subhanallah manusia zaman sekarang..
sedikit pun tidak berasa bersalah dgn kesalahan itu, ini kan pula mahu bertanggungjawab...

terkenang aku masa arwah masih menjadi jiran aku di taman perumahan ni,
aku selalu pi rumah arwah...
arwah memang seorang yg cekal dan tabah dalam menghadapi segala dugaan yg Allah turunkan kepada beliau... arwah merupakan seorang ibu tunggal yg kematian suami pada tahun 2002..

" MAMA "
panggilan aku utk arwah...
aku selalu tlg arwah goreng kerepek pisang utk dijual...
ya allah, sesungguhnya aku amat terkilan dgn pemergian mama...
Kau tempatkanlah mama ditempat orang2 yang solehah...
semoga mama tenang disana...

kck terfikirkan anak mama yang semuanya masih belajar tu...
sapa yg akan jaga depa.. mcm mana keadaan depa sekarang...
kck takkan lupa mama, sekali pun tidak.. mama duduk baikbaik yer kat sana.
semoga mama jumpa ayah azman kat sana, insyaAllah. ameen..

AL-FATIHAH...

im home

yeah, totally right. i'm home.
just for a week, because of mid term break and raya's holiday
just for a week okay !
but i'm promise to myself to make this holiday the best...
okay, got to go.
want to help my mama preparing her kuih raya :)


pdans : i hate to hate people. that's its hard for me to hate anyone in this world. but YOU have successfully make me hate you. thank you. 

Wednesday, August 24, 2011

Ramadhan Exam Raya

assalamualaikum..
finally, baru ada masa dengan blog sendiri.
masih belum terlambat kan kalau nak ucap salam ramadhan,
walaupun aku tau kita sekarang dah di sepuluh ramadhan yang terakhir.
sebenarnya bukan tak nak ucap tapi SIBUK dan TAK PUNYA MASA utk blog ni.
DIULANGI :
SIBUK dan TAK PUNYA MASA ! harap maklum :)

ramadhan kali ni sememangnya berbeza sedikit.
sebabnya di rumah sewa bersama housemates yang baru..
yg samanya pulak masih diperantauan..
huhu, sedih gila, sepanjang ramadhan ni sekali pun tak berpeluang nak buka puasa dgn family lagi...
tp apa apa pun insyaAllah malam esok aku bakal pulang ke KEDAH !

sekarang ni minggu exam, midterm sebelum cuti raya.
sibuknya nauzubillah, 
mr. assignmentS pun asyik nak melekat ja even tgh exam and dekat nak cuti ni.
cuti raya pun ada assignmentS wehhhhhh.
terbaik dak ????
sabaq jelah yg termampu dah nama pun tanggungjawab.

esok last paper. FRENCH II okay ?
ni pun curi curi blogging sbb dah rindu tahap gaban utk luangkan masa kat sini.
even hakikatnya takdak masa sangat pun.

YAHUUUUUU ! 
esok mlm dah nak bertolak balik KEDAH ! 
tak sabaqnya nk sampai. hopefully jam tak teruk sangat...
tak sabaqnya nak berbuka dgn family kat kampung.
hoooyyyyyeeeeee ! :D


pdans : menyesal kenal hang. bye :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...