WE ARE TOGETHER

Daisypath Anniversary tickers

Faithful Followers

Tuesday, July 19, 2011

Dear Friends.

i miss the old time with all of you... 
seriously, its make me smile alone and happy when i remind to the memories :)
but why our friendships turn to be like this ?
i don't understand why but i'm really want to know why .
or should i pretend that i don't know what was happened ?
hmm, honestly, i know. sorry for keep at arm's length from you.
i have too for the sake of us.
million of apologizes my friends !
the only thing that i can do now,
 is look at our picture spend time together before.
i always do it my dearest friends. i know that i can't recall the time.
but for sure is i can recall the memories that we have been happy together :)


pdans : dear ka, i like you from the first time you told me about something that nobody know. but i don't know how to show it. plus i don't like to show it. thank you :)

Tuesday, July 12, 2011

Bukakan Mata Hati.

sudah sudah lah tu okay, jangan terus sanjung orang yang belum kenal siapa diri dia yang sebenar...
serious penat oh bila dgr org lain cakap pkara yang bukan hakikat yang sebenarnya...
aku diam sbb aku tak diberi peluang memberitahu apa yg aku tau...
kadang penat bila tau apa yang orang lain tak tau...
cara yang paling selamat adalah diam, aku pun bukannya jenis nak buka aib orang.
smile :)



pdans : susah nak buka mata org LUAS LUAS . . . . . . 

Sunday, July 10, 2011

Hadirnya Rindu ini dengan tiba-tiba :)

bila bangun hari ni terus rasa nk online mukabuku kjap..
then sesaja nak tgk gmbr lama lama yg org tag...
aku rindu sangat dgn gmbr gmbr hang... dan rindu hang jugak...
baru hari ni aku perasan sesuatu yang aku tak pernah perasan selama ni..
aku baru perasan yang hang dok tag aku kat gmbar hang di tempat yang aku tak pernah sdar kewujudan aku...
bnyak gmbar hang yg hang tag aku dekat hati hang...
aku baru tau dan baru sedar... thanks for the sweetest action..
im so sorry for hurt you so much..
terima kasih sbb pernah tggu aku...
terima kasih sbb pernah sayang aku...
terima kasih sbb pernah membiarkan aku di hati hang...
terima kasih untuk segalanya...
aku tak menyesal kenal hang, seriously.
moga hang happy kat sana :)


pdans : alfatihah buat arwah yang tenang disana. MMK, i used to love you :) 

early in the morning !

hye readers !
its out of blue right when i post a new entry early in the morning...
just imagine, 3.10 AM NOW !
wow, its weird :)
i can't sleep, huhu... its not because i drink a nescafe or coffee okay.
this is because im too "hungry"
haha, hungry la sangat...
KENYANG sangat sangat okay !

ni semua gara gara una yg ajak aku masak maggie di pagi buta...
wow ! superb ! hari ni aku kuat makan gila...
lepas makan, makan lagi dan makan lagi, seterusnya makan lagi...
and now kenyang yang teramat sangat sebab makan yang teramat banyak...
ni semua angkara tak dapat keluar akibat BERSIH yang teramat sangatlah bersih...

see, bosan sangat sampai taktau nak buat apa...
konklusinya makan dan makan saja yang aku tau buat...
nak keluar pun tak boleh sbb dah di ingatkan parent kat kedah nuu..
mama and ayah tak bagi aku keluar rumah, dok rumah tgk berita ja kalau nak tau perkembangan kat luar tu...
seriously bosan yang teramat sangat !
tp entahlah knp jadi bosan sangat hari ni, padahal aku bukannya kaki keluar or kaki berjalan pun...
haha ! tu lah, aku pun pelik...

okay, aku dah start melalut, KBYE!


pdans : goodnight MALAYSIA ! its MORNING actually. haha. adios !

Saturday, July 9, 2011

semester three :)

new semester with new friends in a new section...
nothing much to say, just want to improve myself in every aspects :)

new semester in a new house with new housemates...
they are SUPERB...
im trying my best to be comfortable with them...

dear friends, i want to be like before. seriously!
its kind a weird when we like don't know each other...
i love you all but i feel like something doesn't right between us...
could you tell me what is it ?



pdans : jelous sikit je bila tgk wall u :)

Friday, July 1, 2011

Apabila Mahasiswa Bersuara !

pagi semalam aku jalan jalan kl dgn family, then ramai pulak org disana sini, bukan seperti biasa. rupanya ada ramai mahasiswa yg sedang bergerak maju membantah perhimpunan "BERSIH 2.0" yang bakal diadakan pada 9 july nanti. 

( like this page if you prefer to like it )


PERLUKAH "BERSIH 2.0" ?
  • Motif utama untuk diadakan demonstrasi haram BERSIH 2.0 adalah sama sekali tidak berasas iaitu mahu memperbetulkan sistem pilihanraya negara yang kononnya dikatakan tidak bersih dan tidak telus.

FAKTA !
  • ketelusan SPR 
PILIHANRAYA KE - 11 ( 2004-2008 ) KELANTAN
  • Kedudukan kerusi DUN Kelantan, 24 PAS - 23 BN dengan kelebihan 1 kerusi iaitu DUN Kemuning, PAS telah memerintah negeri Kelantan dengan hanya majoriti sebanyak 2 undi sahaja di DUN tersebut. Sekiranya tiada ketelusan di dalam proses pengundian, sudah pasti BN akan memanipulasi keputusan itu sekali gus memerintah negeri Kelantan. HAKIKATNYA, perkara tersebut tidak berlaku.
PILIHANRAYA KE-12 ( 2008 )
  • Pembangkang memenangi 5 negeri sebelum Perak bertukar kerajaan kerana YB Pakatan Rakyat keluar parti menjadi YB bebas. Jika sistem pilihanraya negara tidak bersih, bubarkan sahaja kerajaan negeri yang dikuasai oleh Pakatan Rakyat. Kenapa perlu mentadbir JIKA :
NASIB PEMANDU TEKSI DAN PENIAGA KECIL TERJEJAS
  • kasihanilah nasib 21000 pemandu teksi sekitar Lembah Klang yang pastinya pendapatan mereka terjejas teruk kerana kesesakan lalu lintas akibat demonstrasi haram.
TERKINI : PILIHANRAYA DUN SARAWAK 2011
  • menyaksikan pertambahan kerusi yang dimenangi oleh pembangkang termasuk bebas iaitu dari 8 kerusi DUN 2006 bertambah kepada 16 kerusi pada Pilihanraya Sarawak 201. Tindakan ini menunjukkan ketelusan SPR atas kemenangan yang diperolehi oleh Pakatan Rakyat.
BERSIH : MENGGUGAT EKONOMI NEGARA
  • Negara yang huru-hara kerana demonstrasi jalanan akan menyebabkan hilangnya keyakinan pelabur asing untuk melabur dan akhirnya mengakibatkan ketidakstabilan ekonomi negara seperti mana yang jelas berlaku di Indonesia dan Thailand. Tidak mustahil ia akan terjadi sekiranya perkara sama berlaku di negara ini.
  • renungkan pula nasib peniaga kecil yang terpaksa menutup perniagaan demi mengelakkan tempias kekecohan akibat demonstrasi aharam BERSIH.

WAJARKAH INI BERLAKU ?

KESENGSARAAN KEPADA RAKYAT.

kerakusan ingin mendapatkan kuasa menyebabkan pihak tidak bertanggungjawab mengambil jalan mudah dengan melakukan demonstrasi haram. Perhimpunan yang bertukar GANAS menyebabkan ramai anggota keselamatan yang bertugas mengalami kecederaan. Adakah budaya samseng ini perlu kita terima ? Selain itu, perhimpunan haram juga mengakibatkan kerosakan banyak harta benda dan kemudahan awam. Hal ini, menyebabkan kos kerugian yang tinggi terpaksa ditanggung hanya semata-mata untuk memperbaiki kemudahan awam yang telah dirosakkan.


SUMBER : Risalah Suara Keamanan Mahasiswa ( SKM )
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...