WE ARE TOGETHER

Daisypath Anniversary tickers

Faithful Followers

Thursday, May 5, 2011

Sebahagian Jiwaku Pergi




tepat jam 11 pagi aku yakin arwah telah selamat dikebumikan...
hnya ayat-ayat suciMu yang mampu aku kirimkan buat mengiringi arwah...
hnya ini yang termampu aku lakukan...
sesungguhnya aku sedar setiap yang hidup pasti bakal menemuiMu...
kehidupan makhlukMu di muka bumi ini hanyalah sementara..
aku sedar semua itu...
tapi aku lah hambaMu yang paling lemah ya Allah...
aku tidak mampu membendung kesedihan yang tertanggung ini...
sebahagian jiwaku pergi buat selama-lamanya...

hanya aku, kakak aku dan sepupu aku di terengganu tidak sempat pulang bertemu arwah... hanya mampu mendoakan dari jauh utk bekalan arwah disana...
sepupu aku last jumpa arwah 2 bulan yang lalu, kakak aku pulak last jumpa arwah masa raya haji yang lalu, kalau tak salah aku...
aku pula baru saja menziarahi arwah ahad yg lalu, walau pun sekejap aku tetap bersyukur dpt bertemu arwah sebelum pemergiannya...

tp mengapa aku masih terkilan dgn semua ni ?
hanya aku yg tahu arwah sakit, dan aku dilarang bgtau kakak and sepupu aku sbb depa tgh exam... then bila arwah dah tiada aku langsung tak diberitahu...
sgt terkilan...
mujurlah hati terdetik utk membuka page sepupu aku di facebook...
terkejutnya aku dgn status beliau.
then aku sms dia utk kepastian..
dia kata betul and dia tak dapt balik sbb tiket dah habis..yang lain semua dah ada kat kampung...

hanya kesabaran dan kekuatan yg aku perlukan kini utk terus tabah dan kuat menjalani ujianMu ini ya Allah... sesungguhnya aku hnyalah insan yang lemah, Kau tabahkanlah hatiku, Kau kuatkanlah semangatku ya Allah...

ya Allah, Kau tempatkanlah tok dikalangan orang2 yang beramal soleh dan Kau ampunkanlah segalanya dosa-dosa arwah disepanjang hidupnya. aku hnya mampu menyedekahkan ayat-ayat suciMu dari jauh ya Allah utk mengiringinya ya Allah...


AlFatihah...


Ameen...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...