WE ARE TOGETHER

Daisypath Anniversary tickers

Faithful Followers

Wednesday, May 25, 2011

Complicated

seriously im really tired with all this..
pls pls pls don't make me into your problem..
bcs i love all of my friend and don't want them to hate me more...
its enough okay. its enough to hurt alone.

if you want to have her in your life why you should give some hope to the other?
both of them are my friend, i don't want them get hurt because of you..
so i just can give you some advices and you must think it deeply...
bcs it was related with two heart...

friend, some woman said they don't want you...
but in their heart said opposite with what have said by the lips...
seriously i didn't know her truth feeling on you, but im sure she used to love you...
the most important is ask your heart about who you prefer to have...
i mean the most you love...
and pls stop giving some hope to my friends...
they are such a precious woman and friends that i have...
i don't want they get into fighting bcs of you...
so, pls and pls im begging you to think back what i have said to you...

your loyal listener,
Eima Lee

Tuesday, May 24, 2011

thanks for make me smile every second of my life...
im happy to have you in my life....

hari ni busy sangat dekat sekolah...
mcm mcm nak kena buat...
td pg dengan tengah hari cikgu2 buat jamuan dekat bilik guru...
aku tukang makan je, hehe...
sedap woo kek kurma yang cikgu maziah buat. mantappppp rasanya :)
blh suruh buat lagi la lepas ni, hehe...

tadi aku di ajar pasal socialinguistic...
kira okay jugak kan, sem depan aku ada subject ni, so aku dah tau sikit2 pasal benda alah ni...
imagine what? sir tu sendiri cakap dia belajar subject semata2 utk lulus...
bunyinya mcm susah siot... sbbnya kena bnyak baca dan hafal, haih..
lemahnya bila nak kena mnghafal ni, huhuhu...
tapi takpe, i will try my best...
usaha tangga kejayaan ! ! !
yeah! belum cuba belum tau mehhh :)


pdans : ada cikgu lelaki ni suka sangat datang mnyembang, tau tak aku bnyak keje nk kena buat? bukannya nak duk situ menyembang dgn dia ja, haih. geram betul aku. tp ckgu ni cute la. hehe.. ops! TERgatal pulak. sorry :) *cepat lempang, hehe*
mulakan harimu dengan senyuman :)
entry ni sepatutnya hari isnin, tp sebab malas nak update jadi hari selasa pulak..
hehe... okay, monday is my first day in that school..
today, i got lots of new experience...
firstly i know the attitude among teachers itself... then i try to be closed with them...
so they have exchanged their experienced with me...
thanks for the sharing :)

lepas tu aku mngenali dgn beberapa pelajar yg sememangnya dikenali...
dan agak ramai pelajar baru yg tak kenal pun, tp diaorang sangat baik dan peramah :)
dan yang penting diaorang comel2 belaka, sejuk mata memandang :)
almaklum la baru form one kan, nnt dah matang sikit mula lah nk belajar jadi jahatkan..
terus tak comel dah masa tu...



pdans : busy dgn tugas baru ini. baru lah dapat merasai bagaimana tugas guru yg sebenarnya tu. but im happy with my new job :)

Wednesday, May 18, 2011

The End

finally the end of semester two...
and semester three will start on 29 june 2011...
in this semester, there are too much joy and sorrow happened in my life as a teslian in kptm..
and the most important thing happened was i have learn to be alone :)
that is an improvement that i have done in my life..
i learn to be alone and now im alone :)
thanks for those always help me to be an independant one :)
i will never forget you all...

dear my lovely friends..
thanks for always support me...
and thanks for open my eyes...
thanks for let me know which is glass and which is gem :)
and millions of thank you for not always say YES in whatever i have said...
because of your firmness im changed !
totally changed !
from can't be alone to be alone.
from can't be an independant to an independant one...

so, bye-bye semester two. we will never meet again...
and welcome semester three. i will try my best to be an excellent like the others !
and welcome to my new attitude...
 then no one will never be easily to take an advantage from this benefits :)

HAPPY HOLIDAYS TO ALL OF MY FRIENDS !
I LOVE YOU ALL MORE THAN YOU ALL LOVE ME !


pdans : masih sedang berusaha untuk melakukan perubahan baru ini. cuti sem yang busy dan sangat busy bersama aktiviti aktiviti yang tettttttttt (dirahsiakan) :)

Tuesday, May 17, 2011

Keinginan Yang Dihajati Terlaksana

balik hari tu tiba tiba teringin nak makan bubur chacha...
eh jap !
korang tau ka bubur chacha tu apa ?

 TADAAAA !!!!!!!!!!!




yeahhh... begitulah rupanya bubur chacha yang di idamkan dari bulan lepas...
haha... kenyang alhamdulillah makan bubur ni tadi...
lepas maghrib tadi mama kesayangan dah masakkan utk anakanda keduanya ini...
alahai comelnya...
siapa? aku? of course not!
tentu sekali mama aku yang comel bertungkus lumus memasak bubur ini...

seriously, dah lama tak makan bubur ni, dah lama sangat...
tapi hari tu tiba-tiba teringin nak makan sebab tergodek kat internet dan terjumpa gambar bubur chacha ni...
segalanya berlaku dengan TER, maksudnya tak sengaja okay :)
then terus call mama and cakap "mama, nanti kck balik buatkan bubur chacha naaa, teringin la"
mama pun gelak sambil cakap okay okay.. hehe

terlaksana sudaaa keinginan yang dihajati lebih sebulan ini. hehe



pdans : mood tiba tiba rasa tak sedap hati nak balik KL malam esok . balik pun sebab nak amek last paper that is Introduction to Literature . terima kasih yang memberikan kata-kata semangat.. sayang kalian semua :)

Selamat Hari Guru

pelik??
dihujung tarikh 16 MEI 2011 ni baru lah terdetik hati nak buat entry hari guru...
huhu... semangat baru muncul la...

okay, first of all, happy teachers day to all of teacher in this world...
jasa kalian tak mungkin akan ku lupa dgn begitu mudah..
jasa kalian bagai hali lintar yang mengajar kami mengenal erti kehidupan....
dimana aku berdiri sekarang semuanya bermula kerana kalian wahai guru-guru ku...
tanpa kalian mana mampu aku melangkah meneruskan perjuangan aku sehingga ke tahap ini...
tak lupa jugak buat guru pertamaku, mama dan ayah...
tanpa kalian juga, hidupku pasti kelam dan gelap gempita...

TERIMA KASIH DI ATAS PENGORBANAN YANG KALIAN CURAHKAN DEMI BANGSA, AGAMA DAN NEGARA TERCINTA....


pdans : kelak aku juga bakal menjadi seorang guru yang bakal mencorakkan kain putih yang bersih menjadi sesuatu yang bakal dibanggakan oleh dunia, insyaAllah..

Sunday, May 15, 2011

LITERATURE

ouh literature...
adakah engkau sedang menantiku?
atau aku sedang menanti engkau?
atau kita saling menanti?
jika engkau sedang menanti aku, sabarlah wahai literature ku yang tersayang...
aku bakal pulang menemuimu rabu ni...
haha, sabar okay ?
sesampai je aku pagi rabu ni aku terus pegi cari engkau wahai literature...
tapi sekarang biarlah aku bercanda sepuasnya dikampung halamanku ini...
aku mahu menziarahi pusara arwah tok aku terlebih dahulu...
lepas tu baru aku pegi jumpa engkau okay ?
jangan rindu aku wahai literature :)


pdans : paper last for my final exam is subject literature :) wish me luck guys :)

laptop ouh laptop sayang

dah lama tak menulis kat sini, terlalu bnyak nak diceritakan..
tp bila dah start mngetuk keyboard ni TUPPP! lupa habis, haha... terus blur, huhu..
okay okay...
utk entry kali ni aku nk cerita pasal laptop kesayangan aku ni..
huhu, sebab terlalu sayang la dia asyik masuk "hospital"
then duit pun habis bnyak jugak...
firstly habis rm250 semata-mata keyboard problem and jadi ape ntah...
bila switch on je laptop ni bunyi mcm nak meletup, aku pun naik gerun, haih..
ni yg terbaru habis rm120 plak...
kali ni sebab software rosak...
jumlah semua rm370... bnyak tu...
haiila laptop oi, alhamdulillah hang dah sihat noo...
lepas ni jgn sakit2 lagi okay...
aku janji tak abaikan hang dah... huhu...



pdans : semua document penting dlm laptop dah takde, huhu, sedihnya

Thursday, May 5, 2011

Sebahagian Jiwaku Pergi




tepat jam 11 pagi aku yakin arwah telah selamat dikebumikan...
hnya ayat-ayat suciMu yang mampu aku kirimkan buat mengiringi arwah...
hnya ini yang termampu aku lakukan...
sesungguhnya aku sedar setiap yang hidup pasti bakal menemuiMu...
kehidupan makhlukMu di muka bumi ini hanyalah sementara..
aku sedar semua itu...
tapi aku lah hambaMu yang paling lemah ya Allah...
aku tidak mampu membendung kesedihan yang tertanggung ini...
sebahagian jiwaku pergi buat selama-lamanya...

hanya aku, kakak aku dan sepupu aku di terengganu tidak sempat pulang bertemu arwah... hanya mampu mendoakan dari jauh utk bekalan arwah disana...
sepupu aku last jumpa arwah 2 bulan yang lalu, kakak aku pulak last jumpa arwah masa raya haji yang lalu, kalau tak salah aku...
aku pula baru saja menziarahi arwah ahad yg lalu, walau pun sekejap aku tetap bersyukur dpt bertemu arwah sebelum pemergiannya...

tp mengapa aku masih terkilan dgn semua ni ?
hanya aku yg tahu arwah sakit, dan aku dilarang bgtau kakak and sepupu aku sbb depa tgh exam... then bila arwah dah tiada aku langsung tak diberitahu...
sgt terkilan...
mujurlah hati terdetik utk membuka page sepupu aku di facebook...
terkejutnya aku dgn status beliau.
then aku sms dia utk kepastian..
dia kata betul and dia tak dapt balik sbb tiket dah habis..yang lain semua dah ada kat kampung...

hanya kesabaran dan kekuatan yg aku perlukan kini utk terus tabah dan kuat menjalani ujianMu ini ya Allah... sesungguhnya aku hnyalah insan yang lemah, Kau tabahkanlah hatiku, Kau kuatkanlah semangatku ya Allah...

ya Allah, Kau tempatkanlah tok dikalangan orang2 yang beramal soleh dan Kau ampunkanlah segalanya dosa-dosa arwah disepanjang hidupnya. aku hnya mampu menyedekahkan ayat-ayat suciMu dari jauh ya Allah utk mengiringinya ya Allah...


AlFatihah...


Ameen...

Dear Mama

dear mama,
i really need you now.
please say something to me.
i just wanna be there to see my lovely grandmother for the last time.
please mama.
im begging to you.

i know its really hard to let me going home alone.
but i can do it alone.
im trying mama.
please mama.

with hope,
your lovely daughter.

Wednesday, May 4, 2011

kosong. segalanya kosong. 0-0 KOSONG ! 

final exam dah dekat. so, im trying to struggle for that.

otak ni dah berat dengan perkara2 yang tak penting.

dah start delete perkara tak penting dari kepala ni.

kembali ke KL dgn mood dan keazaman yang baru ! hoyeay !

tak sabar nak habiskan exam. tp am i ready for that ?

yes ! im ready to go home actually ! haha !


pdans : mama kata anak mama ni yang jahat. tu orang taknak kawan. 

Sunday, May 1, 2011

final semakin menghampiri...
masalah semakin bercambah...
hanya Allah pemberi kekuatan...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...