WE ARE TOGETHER

Daisypath Anniversary tickers

Faithful Followers

Friday, April 1, 2011

We kena balik beb !

niat sebenar nak pekena ANIS tapi lastly aku dgn tasnim yg terkena balik... hahaha... LOL!
niat nak pekena ni bukan sebab APRIL FOOL naaa....
kami pun tau nak nilai benda yg betul dan salah lah....
watak utama ialah aku dan tasnim....
mangsa ialah anis...
watak sampingan ialah kaktipah dan sabrina...
haha... hebat dak? ? ?

ceritanya bermula begini...
anis turun and tinggal basuh baju kat bawah...
then dia naik balik pastu aku plak turun sbb ada hal dgn kaktipah...
masa kat bawah aku beli fries and bawak naik kat tasnim...
and dia ajak aku turun balik sbb ape entah...
dah lupa plak, hehehe...
jeng2, masa turun rancangan jahat ni mai dah...haha!

TEMPAT KEJADIAN...

RANCANGAN PERTAMA :
kami plan nak sorokkan baju anis yg dah siap dibasuh...
tasnim cover line and aku pi amek baju2 anis...
pastu kmi sorokkan kat mini mart kaktipah...
dgn bantuan kaktipah...
lepas tu kami siap sembunyikan selipar kami utk ngelakkan anis tau kami ada kat situ...
tasnim buat2 tepon anis nk umpan dia turun amek baju, 
tapi anis tak makan umpan pulak, sabit kenyang dah kot...
masa depa dok cakap tepon tu aku saja la pi tepon anis...
padahal tasnim kat depan aku ja pon...
mcm nak umpan dia jugak tapi tak jadi takut dia perasan pulak...tak pasal terkantoi...haha
dah lama kat kaktipah tu tiba2 mai perasaan gequn kat hang anis oi... terus cancel rancangan pertama ni, haha...

RANCANGAN KEDUA :
lepas rancangan pertama tercancel, kami pikiaq rancangan kedua pulak... niat nak buat jahat tu masih dok ada lagi, haqu2.. hahaha...
aku ambik balik baju anis yg kami sorokkan tu and aku pi masukkan dalam mesin basuh lain yang kosong...
mesin basuh yg asal number 2 and kami masukkan kat dalam mesin basuh yg number 4...
anis punya timba tu kami letak kat tempat asal..
dgn harapan bila anis pi amek baju dia tu dia heran kenapa mesin basuh tu kosong...
almaklumlah anis ni kan cepat mnggelabah sikit...
haha... kejam2...
habis buat semua tu baru kami naik atas pi kat anis...
masa kat anis aku ngn tasnim berusaha sekeras2 nya nak umpan dia turun pi ambik baju2 dia tu...
tp lastly rancangan kami mngumpan anis langsung tak berjaya, geram betul kami...
dia asyik bagi alasan malas nak turun and last sekali dia naik katil TIDOQ...haha.. padan muka kami!
hakhakhakhakhakhak......
masa anis dok tidoq kami terpikiaq something...
budak ni kalau dah tidoq bila bangun saheh moody tak tentu pasai... so kami kembali gequn... haha...
ngeri ngeri... :D

MESIN NUMBER 2....

MESIN NUMBER 4...

RANCANGAN KETIGA : 
tasnim turun bawah nak letak baldi anis kat mesin number 4 tu... dgn harapan bila anis turun ambik baju dia terpikiaq awat mesin lain pulak ni...
haha... tapi bila tasnim turun and pegang baldi pi letak kat situ, ada la akak ni tnya " dah habis guna ke dik"
then terpaksa la tasnim angkat baju anis and bawak naik baju2 anis tu...
and lastly sebelum keluar pi pasar malam, sabrina muncul buat delivery baju2 anis tu...
hahaha...

KESIMPULAN :
ketiga-tiga rancangan kami nak kenakan anis langsung tak berhasil sama sekali...
anis langsung taktau kami buat mcm2 ni nak kenakan dia..
kecuali bila dia baca ni baru dia tau...
yg kaktipah pulak asyik nak bocorkan rancangan ni je.. haih. haha...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...