WE ARE TOGETHER

Daisypath Anniversary tickers

Faithful Followers

Friday, April 22, 2011

Macam Mimpi

dalam minggu ni je mcm2 dah jadi...
masalah tak putus2 datang menziarah...
syukur alhamdulillah aku masih boleh mngwal masalah2 itu...
tp bila dah terlalu tertekan blh terlepas jugak baran ni...

mcm mimpi kan aku kehilangan arwah yg bnyak berjasa???
sukar giler nak pcaya...
tp inilah hakikat yg perlu aku terima...
kemarin seharian aku asyik terkenangkan arwah...

segala pahit maung yg arwah lalui tergambar satu persatu di ingatan...
mata memang tak kering langsung...
asyik kebasahan je tp air mata hnya mampu bergenang...
aku amat terkilan sbb mlm sbelum tahu arwah dah takda aku ada merancang dgn seorang sahabat utk menziarahi arwah bila balik cuti nanti...
tp kami hnya merancang, Allah yg menentukan segalanya...
Allah lebih syangkan  arwah...

yg membuatkan aku bertambah sedih bila terkenangkan yg arwah tak sempat nak tgk aku graduate...
arwah yg beria2 dan menyokong aku utk aku sambung belajar DTESL di kptm ni...
aku igt lgi masa aku jmpa arwah and tunjukkan surat tawaran aku, arwah ckp pergi la, bagus ni bukan senang org nk dpt... lebih2 lagi atas tiket mara pulak...
tp aku mcm berat hati sbb takut nk bpsah dgn family, tp arwahlah yg kuatkan semngat aku..
hampir dua jam arwah "tazkirah" aku smpai nangis2 jugak la aku kt depan arwah...

semalam aku post dekat wall ckgu zaidi..
cikgu zaidi ni kira mcm ayh aku jugak sbb sama2 rapat dgn arwah and aku pun sayangkan ckgu zaidi mcm aku syangkan arwah... aku ada bercerita psl knangan aku dgn arwah bsama ckgu zaidi ni dlm entry sbelum ni... 


ckgu zaidi betul. kita hnya mampu teringatkan indahnya mimpi semalam...
mimpi tu akan terus tersemat dan disemadikan di ingatan dan dihati..
mimpi hnya tnggal mimpi dan mimpi tu takkan menjadi kenyataan lagi...
kerana mimpi itu kita masih berpijak di bumi yg nyata...
krana mimpi itu kita masih meneruskan perjuangan ini...
krna mimpi itu kita sedar kita hnyalah hamba yg kerdil di muka bumi Allah ini...
namun mimpi itulah yg amat aku rindui...
rindu yg makin mendalam dan teramatlah merindui...

**hnya ayat2 suci alquran yg mampu anak iringkan utk ayahanda di kejauhan ini...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...