WE ARE TOGETHER

Daisypath Anniversary tickers

Faithful Followers

Saturday, April 16, 2011

Biadapnya !

hari ni semua teslian sem 2 yang ambik LITERATURE ada presentation drama kat kolej... start dari 8pg sampai 1lebih jugak la... kebanyakan group mmg mantap2 giler...
cuma ada satu dua tu yg dpt komen " the character not into story " .. group aku presenter yg ketiga...
aku ditugaskan jaga music and ada jugak tlg yg lain2...
alhamdulillah, berkat kerjasama semua ahli kumpulan, group kami mendapat markah yg tinggi...
tak lupa buat sang director yg telah menghasilkan jalan cerita yg berjaya mendapat pujian dari madam...
nk mention ke sape orgnya tu? mmm...
tak perlu kot sbb cik director ni agak pemalu orangnya...
hehe...

okay, aku taknak cite bnyak pasal drama ni,
sapa yg nak tgk boleh pi tgk nnt bila kami lawan untuk english carnival day...
kalau tak salah aku 20 april ni...
mesti korang pelik kan knp tajuk entry tak masuk langsung dgn entry... hehe... sabar kejap boleh tak...

sebenarnya mcm ni, entry biadap tu aku tujukan buat hamba Allah ini yg sememangnya "KACAK ALIM" (bajet je lebih)
group kami ada sewa pedang dgn khairina aka khai, aku yg pujuk khai suruh bawak dari penang semata2 nak mantapkan persembahan kami... then khai setuju and pesan suruh jaga pedang dia tu mcm nyawa sndiri...
mulanya mmg payah nak dapat and lastly dapat jugak...
pedang tu aku mintak kat khai sbb taknak king2 dlm drama tu nmpk klakar guna pedang span yg beli kat tesco tu..

aku jaga pedang2 tu seperti yg aku jnjikan kat khai...
setiap kali keluarkan pedang2 tu ramai yg sibuk nak try lah apa lah... peqak tahap apa ntah...
tadi ada satu group tu yg pnjm sbb nak practice...
KONONNYALAH !
masa hafiz bagi depa pnjam tu aku dah bengang dah...
apa masalh korang nk pinjam2 prop org lain hah???!!!
dah ada ramai ahli takkan tak tau nak usaha kot !
memang tak berakal sangat lah kan bila dah tak tau nak hormat hak orang lain !
lagi aku bengang  bila tetiba ja ada sapa ntah mai habaq kat aku depa nak pinjam utk pementasan kjap lagi...
ada yg nk pnjam speaker lah, pedang span tu lah, kapak tiruan tu lah...
apa masalah korang sebenarnya ? ! 
group member korang tak buat keje ke hah???
smpai nk pnjam2 prop org lain dan MENYUSAHKAN ORANG LAIN !

yg nak pnjm speaker plak ayat tak boleh kasaq lagi ke nyoya!
suka2 engkau je datang kat aku nak tengking2 aku semata2 nk pnjm speaker tu...
tengkorak engkau !
mana pergi kerjasama ahli korang kalau bnda simple tu pun tak tau ikhtiar...
bila dah nak present baru sibuk terkinja sana terkinja sini nak pinjam itu nak pnjam ini...
kadang2 kita kena la selfish jugak...
kalau setakat nk tlg sikit2 tu blh la, tp tak kan la smpai nk kena jolok masuk dlm perut pulak...
tak ke bodoh semua tu !
yang pasal pedang tu plak. dah la patahkan... bukan ke dah pesan bendalah tu nipis rapuh n senang patah.
yg korang hentam guna betul2 ape kes hah ???!!!
pakai baju melayu bersampin bagai tp tetiba nk guna pedang... korang buat latihAN SEBELUM NI GUNA BENDA ALAH APA HAH??? DAH TU BLH PLAK NK BUAT MUKA SELAMBA TAK BERSALAH LANGSUNG... AKU PNYA LA NK JAGA HATI KHAI TP DEPA SENANG2 JA BUAT HATI DIA HANCUR... AKU TAU KHAI TAKKAN BISING PASAL NI SBB DIA BKN JENIS NK KECOH2... SEKARANG KORANG TAU KA PEDANG2 TU DI BAWAH TANGGUNGJAWAB AKU???

HMBA aLLAH TU ADA JMPA KHAI N MINTAK MAAF...
CKP NK GANTI LA KONON, WHAT IF KALAU KORANG GNTI dGN YG SEBIJIK MCM TU... TAK MAMPU KAN??!
BILA KHAI KATA BYAR ENGKAU DTG KAT TELINGA AKU AND CAKAP 
" RM** JE PUN, AKU BOLEH BAYAR LA"
klau kita semua dok mengharap loan MARA jgn nak cakap besar yg engkau blh byar itu byr ini !
memang dasar biadap...
aku benci betul la orang hipokrit ni...
alim bukan sekadar luaran ! tp bermula dari dalaman !

group aku seminggu dah practice guna pedang tu...
tak gaduh nak patah ke apa ka...
dah la guna smpai patah, mata pedang jadi sumbing plak tu...
ni lah masalahnya yg jadi bila tak boleh nk pikul tanggungjawab yg kecik mcm ni tp berlagak nk pikul tanggungjwb yg besar...
kalau tanggungjwb yg besar engkau blh pikul dgn perfectly ,takkan tanggungjwb kecil mcm ni engkau tak boleh pikul kot... ke engkau sekadar pikul tanggunjwb yg besar sbb nk dpt pujian org ramai or tak pun nk dikenali ramai??
mmm. i just wonder about that :)
memilih jugak ek hmpa ni noo:)


khai, aku minta maaf, aku gagal menjaga amanah yg hg berikan kt aku. aku tau hg dh nk ngis td tp hg pura2 tabah je. aku dah baiki pedang hg tu, aku harap aku tak kan buat hg kehilangan pedang kesayangan hg tu... millions of apologizes friend !

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...