WE ARE TOGETHER

Daisypath Anniversary tickers

Faithful Followers

Wednesday, April 27, 2011

minggu terakhir

minggu terakhir sebelum final exam sememangnya amat mencabar sangat..
terlalu bnyak kekangan dan kertas kerja yang perlu disiapkan dan dihantar by this week...
huhu, penat sesangat...
presentation terakhir ESOK okay ....
FRENCH + FORUM...
ditambah pulak dengan LISTENING TEST for FRENCH...
kalut lagu ni...
tp takpa, nak settle semua lekaih2 buang...
haha... nak bergumbira melepaskan tekanan kejap then baru kalut study for final :)

yaahhhhooooooo ! ! ! :)
~~hati berbunga riang walau busy bercambah-cambah~~

Friday, April 22, 2011

sayu yang sunyi

habis test grammar tadi aku teman una pi jj maluri...
dia nak beli barang sikit...
balik tu dalam pukul 5 setengah jugak la...
masuk je pintu umah aku mesti akn nmpk bilik dia dulu...
tp pntu tu btutup rapat, aku masuk kejap...
sebelum aku masuk tu aku igt dia ada kt dlm, tp bila dh masuk baru teringat yg dia skg tgh otw balik kampung...
serious sedih...

aku duduk je kat katil tgk bilik tu...
aku nmpak waktu kmi rapat sgt dulu...
aku nmpak dia masakkan maggi utk aku...
aku nmpak aku bercerita mslh kat dia...
aku nmpak kami berkongsi cerita...
aku nmpak aku nangis kt dia...
aku nmpak mcm mana dia moody bila bngun tido...
aku nmpak dia gelak2 bila aku stroke...
serious aku rindu semua tu...
mata bergenang je, tp serious takda air mata yg keluar...
dah nak kering agaknya...
then terus sms dia ckp "take care"...

sayu giler, sunyi giler...
apa salah aku? knp ?
knp kita dah mcm org asing?
knp mcm dh tak kenal satu sama lain?
bolehkan berterus terang? 
jgn buat aku mcm ni blh?
aku rindu giler psahabatan kita...
aku minta maaf kalau aku ada buat salah kat hg...
minta maaf sangat sangat sangat...
:"( :"( :"( :"( :"(

Hak Anda Memaafkan

aku dah minta maaf pada semua yg terkena penangan baran aku...
terpulang pada kalian nak memafkan atau tidak..
tanggungjawab aku dah selesai utk meminta maaf...
manusia mana yg tak pernah lari dari kesilapan kan?
aku malas nak panjang2 kan semua ni...
aku pn dah cukup penat dgn semua ni...

kalau aku ungkit balik satu persatu mcm mana kalian yg mula biadap dgn aku memang takkan habis la kan...
so, tak payah nak suarakan sgt ketidak puasan hati kalian tu kat org yg tak tau apa2...
better face to face je dgn aku...
aku nak full stop kat sini je... aku dh menyampah nk dgr cakap2 belakang ni...
jgn ingat aku tak tau apa2 yer, kalian silap besar kalau ingat aku tak tau apa2...

mmm, terima kasih jugak kpd yg sudi mensukarelakan diri menjadi BATU API yer...
kalian pun memang TERHEBAT sbb suka sukarela jadi BATU API ni... siap mengadu bgai and last kena kat batang hidung sndiri kan? haha...
aku tabik spring kat kalian... terima kasih bnyak2 nooo....
dosa tanggung sendiri nooo dah kuboq pun lain2 nooo....
haha... budus betul lah dan kelakar jugak dgn org yg perangai mcm ni kan... hahaha !

eh? terlupa pulak, lagi satu kan aku memang nak gelak besar SANGAT2 tau ka???
hahaahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha !
ohoiiiii, aku ckp kasaq sikit hmpa nak kecoh satu dunia nooo....
hampa dok berkasaq dgn aku selama ni ada ke aku kecoh satu dunia???
aku senyum ja walaupun hakikatnya aku makan dalam dengan ayat2 hmpa yg kasaq tu...
hahahahahah.... malas nak komen apa... gelak je yg termampu... hahahaha....
haiila manusia... bnyak ragam... yg jd pengkhianat ada, backstabber pun ada, talam bermuka2 pun ada, mcm2 sgt la ragamnya...

and last aku nak cakap ! ni blog aku punya and this my priority aku nak tulis apa pun, aku tak kacau dgn hidup hampa pun... aku tak makan duit haram kat sini... kalau nak kutuk2 blog aku kenapa dok buka baca jugak... kalau tak suka jgn baca, bkan aku dok paksa apa pn... blog ni aku wujudkan pun bkan utk org baca pn..ada ka aku canang rata2 link blog aku ni? tak da kan? kwn aku yg publish link aku pun aku sound...tak mngkin la aku yg terhegeh2 nak suruh org baca kan?? jadi konklusinya disini, jgn baca kalau tak nak baca.. ada faham ke... ( **credit to Mr. Perfect ! )

**warna berbeza kerana kisah yang berbeza mngikut hatiku yg bersuara... :)

Macam Mimpi

dalam minggu ni je mcm2 dah jadi...
masalah tak putus2 datang menziarah...
syukur alhamdulillah aku masih boleh mngwal masalah2 itu...
tp bila dah terlalu tertekan blh terlepas jugak baran ni...

mcm mimpi kan aku kehilangan arwah yg bnyak berjasa???
sukar giler nak pcaya...
tp inilah hakikat yg perlu aku terima...
kemarin seharian aku asyik terkenangkan arwah...

segala pahit maung yg arwah lalui tergambar satu persatu di ingatan...
mata memang tak kering langsung...
asyik kebasahan je tp air mata hnya mampu bergenang...
aku amat terkilan sbb mlm sbelum tahu arwah dah takda aku ada merancang dgn seorang sahabat utk menziarahi arwah bila balik cuti nanti...
tp kami hnya merancang, Allah yg menentukan segalanya...
Allah lebih syangkan  arwah...

yg membuatkan aku bertambah sedih bila terkenangkan yg arwah tak sempat nak tgk aku graduate...
arwah yg beria2 dan menyokong aku utk aku sambung belajar DTESL di kptm ni...
aku igt lgi masa aku jmpa arwah and tunjukkan surat tawaran aku, arwah ckp pergi la, bagus ni bukan senang org nk dpt... lebih2 lagi atas tiket mara pulak...
tp aku mcm berat hati sbb takut nk bpsah dgn family, tp arwahlah yg kuatkan semngat aku..
hampir dua jam arwah "tazkirah" aku smpai nangis2 jugak la aku kt depan arwah...

semalam aku post dekat wall ckgu zaidi..
cikgu zaidi ni kira mcm ayh aku jugak sbb sama2 rapat dgn arwah and aku pun sayangkan ckgu zaidi mcm aku syangkan arwah... aku ada bercerita psl knangan aku dgn arwah bsama ckgu zaidi ni dlm entry sbelum ni... 


ckgu zaidi betul. kita hnya mampu teringatkan indahnya mimpi semalam...
mimpi tu akan terus tersemat dan disemadikan di ingatan dan dihati..
mimpi hnya tnggal mimpi dan mimpi tu takkan menjadi kenyataan lagi...
kerana mimpi itu kita masih berpijak di bumi yg nyata...
krana mimpi itu kita masih meneruskan perjuangan ini...
krna mimpi itu kita sedar kita hnyalah hamba yg kerdil di muka bumi Allah ini...
namun mimpi itulah yg amat aku rindui...
rindu yg makin mendalam dan teramatlah merindui...

**hnya ayat2 suci alquran yg mampu anak iringkan utk ayahanda di kejauhan ini...

Thursday, April 21, 2011

pemergian yang mengejutkan

al fatihah buat allahyarham Tuan Haji Othman Bin Haji Hamid.. terima kasih krna pernah mendidik anakanda mu ini menjadi insan yg berdisiplin.. anak tak kan pernah lupa mcm mana ayahanda nasihat anak sebelum anak smbung belajar kat sini... anak jugak tak pernah lupa mcm mana ayahanda rotan anak utk jadikan anak insan yg berdisiplin...

anak jugak tak kan lupa segala nasihat dan kata2 semangat ayahanda sepanjang anak mengharungi perjuangan sebagai seorang pelajar yg sentiasa mendapat tohmahan dlm usaha anak menegakkan kebenaran dahulu...

ayahanda, anak ingat lagi bila ayahanda selalu cerita kat anak dan ckgu zaidi pasal anak masa kecil2 dulu... ayahanda selalu mengusik anak sebab ayahanda selalu dukung anak tak berbaju masa anak masih bayi yg pernah kencing dalam pelukan ayahanda... ayahanda tau tak masa ayahanda cerita tu anak malu sangat2, lepas tu ckgu zaidi selalu mngusik pasal tu jugak... tapi anak tak kisah pun, anak tak sangka yg anak dan adik beradik lain membesar di depan mata ayahanda... anak bersyukur sangat2...

anak suka sangat dengar ayahanda cerita pasal pengalaman hidup ayahanda smpai kadang2 anak yg mendengar pun menangis... anak nak jadi mcm ayahanda... sentiasa kuat dan tabah walaupun pelbagai dugaan datang... tapi anak tak kuat ayahanda.... anak tetap akan berusaha utk menjadi seperti ayahanda... anak berjanji pada diri anak yg anak akan teruskan perjuangan ayahanda demi anak bangsa...

ayahanda tau tak, anak taktau langsung ayahanda dah berhari koma dan di icu... anak cuma tau yg anak kehilangan ayahanda tadi, ayahanda... sebelum anak nak present grammar... mcm nak terjatuh terduduk je masa tau tu... tp anak cuba kuat dan sentiasa senyum dan sembunyikan air mata ni sepanjang presentation... anak tak sangka ayahanda dah tinggalkan segalanya... anak doakan ayahanda ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman dan beramal soleh... ameen...

anak minta maaf tak sempat nk jumpa ayahanda... anak minta maaf sangat2... anak juga doakan ayahanda bahagia dan tenang disana... anak sayang dan rindukan ayahanda sangat3 :"(

ALFATIHAH
allahyarham Tn. Hj. Othman b. Hj Hamid
dalam kenangan














Wednesday, April 20, 2011

pernahkah anda melihat wajah ini ? ? ?


INTAN NAJIHAH BINTI JUNNY
14 Tahun
Hilang Sejak 14 April 2011
Jika anda mempunyai maklumat mengenai pelajar ini,
Sila hubungi
En. Junniy
019 367 9499 @ 017 310 9973
*MOHON SEBARKAN*

belajar makan maggi. . .

mama, anak mama dah pandai makan maggi...
hehe... tadi makan maggi yg masak kat kaktipah...
kck masak dua bungkus... banyakkan??
tp makan tak habis pun, hehe...
sebab terlalu mengah a.k.a kenyang...
tp kck tak membazir tau, kaktipah yg habiskan...

hehe... lepas tu malam ni makan maggi lagi...
lepas maghrib tadi makan maggi kat bilik..
padahal baru je makan maggi tengahari tu....
and now !
haha... pedih perut sebab makan maggi...
padan muka kck...
dah tau tak buleh makan maggi pulun nak makan jugak...
maggi tak mengenyangkan langsung tau ka? haha...
kalau tak makan maggi tak buleh nak berjimat, jadi terpaksa la makan...
nak belajar makan maggi walau apa pun yg jadi...haha


Allah tunjukkan aku jalan itu

ya, Allah temukan aku dengan kebenaran itu...
terima kasih ya Allah krna tunjukkan aku jalan ini...
Kau berikan aku petunjuk dikala aku temui jalan buntu ini...
aku puas, aku lega, aku tenang
selepas mendengar hakikat dan kebenaran ini...
akhirnya ya Allah...

aku nekad dengan keputusan aku...
tak sabarnya nak tnggu habis sem ni...
tak sabarnya nak akhiri segalanya di sem ni...
ada rezeki kita jumpa lagi wahai next sem...
kalau tak ada rezeki smpai sini jelah jawabnya...
tapi walau apa pun yg bakal terjadi, aku gembira aku bahagia dengan kehendakMu ya Allah...


terima kasih layan aku begini...
aku yakin dengan keesaan Allah...
aku mendoakan semuanya berakhir dengan pantas...
aku "gembira" dengan layanan itu dan ini dan itu...
tahniah, anda berjaya...

dunia semakin terbalik...
dari setiap sudut dan setiap hal...
berbuat baik disalah ertikan, berbuat baik dipulaukan,
berbuat baik diumpat dan dikeji...
subhanallah....
kiamat semakin menghampiri...
tp susah utk aku lihat manusia mempersiapkan diri menghadapi hari tersebut...
ALLAHUAKBAR ! ! !




**AKU INGIN MENJADI SEPERTI PEMADAM YG MEMADAM KEDUKAAN SEMUA ORANG



**nana, i miss you. i love you. i need you. right now to be here. because only you can understand who am i. only you can make me smile when i am crying. only you can give me a hope to stand up AGAIN. only you advices me to believe and waiting for the miracles that Allah will gives. 

Tuesday, April 19, 2011

redha dan pasrah !

AKU RINDUKAN KAWAN2 SEKOLAH MENENGAH DULU. AKU BAHAGIA DENGAN MEREKA. AKU BEBAS BUAT APA SAJA. TAK DA SAPA YANG NAK BERCAKAP KASAR, MENINGGIKAN SUARA, NAK MEMAKI HAMUN. TP HAKIKATNYA AKU TAK KAN MUNGKIN KEMBALI KE MASA LALU YG AKU RINDUKAN. 

PAHITNYA TERPAKSA AKU TELAN DGN KEPUTUSAN YG TELAH AKU BUAT NI. YG TELAH MERUBAH HIDUP AKU NI. AKU TAK KAN PERNAH MUNGKIN MENYESALI SEGALANYA KRNA TELAH TERLAMBAT. SEGALANYA ADA HIKMAH YG TERSEMBUNYI. AKU REDHA, AKU PASRAH DGN SEMUA INI. 


mama, i miss you.

mama. kck rindu mama...
tak sabarnya nak balik jumpa mama...
rindu masakan mama...
tambah2 ikan bakar mama...
kalau kck balik kck takmau mai sini dah boleh tak ? 
kck syang mama sngat2...
terima kasih sebab selalu ada utk kck....
  I LOVE YOU MAMA ! ! ! SO MUCH ! ! !

hanya terima kasih

aku terlalu rindukan mereka yang dahulu. aku berterima kasih kepada Mu ya Allah kerana aku ada mereka. tak lupa juga buat teman aku yg sentiasa mendengar luahan hati aku walaupun hakikatnya dia sendiri yg ada masalah. masalah yg tak pernah putus2. aku nmpak air mata yg hang cuba sembunyikan, aku nampak. 

** sorry readers, i am not going to mention her name here. because it will be my secret. let myself only know who is she.

mama benar, tak semua yang kita harapkan dalam sebuah persahabatan akan terjadi. mama kata aku sama ja mcm kakna, perjalanan hidup kami sama. sangat susah hidup ni bila kita terlalu memikirkan hati dan perasaan org lain dan akhirnya kita sendiri yang terluka. sakitnya boleh membunuh. tp aku bersyukur krna masih punyai mama yg sentiasa disisi dan Allah yg mnguatkan semangat2 aku agar tak mudah patah begitu saja. aku bersyukur punyai family yang sgt memahami dan rakan2 yg sentiasa disisi sepanjang aku sedang menghadapi cabaran yang paling sukar dalam hidup ni. TERIMA KASIH SEMUA ! hanya Allah yg mampu membalasnya. 

aku nekad utk membuat keputusan yg paling drastik ni. maaf kawan2. kalian pasti gembira dgn keputusan aku ni. and specially YOU . . . thanks a lot what you have done. 

Saturday, April 16, 2011

SORRY . . .

kalau penah ckp pentingkan kwn dari family kenapa buat mcm tu dkt kwn ? penat fikir puncanya. maaf, aku teruk. aku mintak maaf. mungkin bagi hang, aku tak layak kwn dgn hang kan? hmm... nana, maybe you are totally right with what you have talking to me. 

IM SORRY IF I HAVE DOING SOMETHING THAT MAKE YOU HURT.
MILLION OF APOLOGIZES !

Biadapnya !

hari ni semua teslian sem 2 yang ambik LITERATURE ada presentation drama kat kolej... start dari 8pg sampai 1lebih jugak la... kebanyakan group mmg mantap2 giler...
cuma ada satu dua tu yg dpt komen " the character not into story " .. group aku presenter yg ketiga...
aku ditugaskan jaga music and ada jugak tlg yg lain2...
alhamdulillah, berkat kerjasama semua ahli kumpulan, group kami mendapat markah yg tinggi...
tak lupa buat sang director yg telah menghasilkan jalan cerita yg berjaya mendapat pujian dari madam...
nk mention ke sape orgnya tu? mmm...
tak perlu kot sbb cik director ni agak pemalu orangnya...
hehe...

okay, aku taknak cite bnyak pasal drama ni,
sapa yg nak tgk boleh pi tgk nnt bila kami lawan untuk english carnival day...
kalau tak salah aku 20 april ni...
mesti korang pelik kan knp tajuk entry tak masuk langsung dgn entry... hehe... sabar kejap boleh tak...

sebenarnya mcm ni, entry biadap tu aku tujukan buat hamba Allah ini yg sememangnya "KACAK ALIM" (bajet je lebih)
group kami ada sewa pedang dgn khairina aka khai, aku yg pujuk khai suruh bawak dari penang semata2 nak mantapkan persembahan kami... then khai setuju and pesan suruh jaga pedang dia tu mcm nyawa sndiri...
mulanya mmg payah nak dapat and lastly dapat jugak...
pedang tu aku mintak kat khai sbb taknak king2 dlm drama tu nmpk klakar guna pedang span yg beli kat tesco tu..

aku jaga pedang2 tu seperti yg aku jnjikan kat khai...
setiap kali keluarkan pedang2 tu ramai yg sibuk nak try lah apa lah... peqak tahap apa ntah...
tadi ada satu group tu yg pnjm sbb nak practice...
KONONNYALAH !
masa hafiz bagi depa pnjam tu aku dah bengang dah...
apa masalh korang nk pinjam2 prop org lain hah???!!!
dah ada ramai ahli takkan tak tau nak usaha kot !
memang tak berakal sangat lah kan bila dah tak tau nak hormat hak orang lain !
lagi aku bengang  bila tetiba ja ada sapa ntah mai habaq kat aku depa nak pinjam utk pementasan kjap lagi...
ada yg nk pnjam speaker lah, pedang span tu lah, kapak tiruan tu lah...
apa masalah korang sebenarnya ? ! 
group member korang tak buat keje ke hah???
smpai nk pnjam2 prop org lain dan MENYUSAHKAN ORANG LAIN !

yg nak pnjm speaker plak ayat tak boleh kasaq lagi ke nyoya!
suka2 engkau je datang kat aku nak tengking2 aku semata2 nk pnjm speaker tu...
tengkorak engkau !
mana pergi kerjasama ahli korang kalau bnda simple tu pun tak tau ikhtiar...
bila dah nak present baru sibuk terkinja sana terkinja sini nak pinjam itu nak pnjam ini...
kadang2 kita kena la selfish jugak...
kalau setakat nk tlg sikit2 tu blh la, tp tak kan la smpai nk kena jolok masuk dlm perut pulak...
tak ke bodoh semua tu !
yang pasal pedang tu plak. dah la patahkan... bukan ke dah pesan bendalah tu nipis rapuh n senang patah.
yg korang hentam guna betul2 ape kes hah ???!!!
pakai baju melayu bersampin bagai tp tetiba nk guna pedang... korang buat latihAN SEBELUM NI GUNA BENDA ALAH APA HAH??? DAH TU BLH PLAK NK BUAT MUKA SELAMBA TAK BERSALAH LANGSUNG... AKU PNYA LA NK JAGA HATI KHAI TP DEPA SENANG2 JA BUAT HATI DIA HANCUR... AKU TAU KHAI TAKKAN BISING PASAL NI SBB DIA BKN JENIS NK KECOH2... SEKARANG KORANG TAU KA PEDANG2 TU DI BAWAH TANGGUNGJAWAB AKU???

HMBA aLLAH TU ADA JMPA KHAI N MINTAK MAAF...
CKP NK GANTI LA KONON, WHAT IF KALAU KORANG GNTI dGN YG SEBIJIK MCM TU... TAK MAMPU KAN??!
BILA KHAI KATA BYAR ENGKAU DTG KAT TELINGA AKU AND CAKAP 
" RM** JE PUN, AKU BOLEH BAYAR LA"
klau kita semua dok mengharap loan MARA jgn nak cakap besar yg engkau blh byar itu byr ini !
memang dasar biadap...
aku benci betul la orang hipokrit ni...
alim bukan sekadar luaran ! tp bermula dari dalaman !

group aku seminggu dah practice guna pedang tu...
tak gaduh nak patah ke apa ka...
dah la guna smpai patah, mata pedang jadi sumbing plak tu...
ni lah masalahnya yg jadi bila tak boleh nk pikul tanggungjawab yg kecik mcm ni tp berlagak nk pikul tanggungjwb yg besar...
kalau tanggungjwb yg besar engkau blh pikul dgn perfectly ,takkan tanggungjwb kecil mcm ni engkau tak boleh pikul kot... ke engkau sekadar pikul tanggunjwb yg besar sbb nk dpt pujian org ramai or tak pun nk dikenali ramai??
mmm. i just wonder about that :)
memilih jugak ek hmpa ni noo:)


khai, aku minta maaf, aku gagal menjaga amanah yg hg berikan kt aku. aku tau hg dh nk ngis td tp hg pura2 tabah je. aku dah baiki pedang hg tu, aku harap aku tak kan buat hg kehilangan pedang kesayangan hg tu... millions of apologizes friend !

Friday, April 15, 2011

untitled again. . .

i want to share everything with you...
because i never do it...
now, i want to share everything with you for the first time...
ilysm !

Sunday, April 3, 2011

Happy Birthday Mama !






your present is on the way :)

Saturday, April 2, 2011

Terima Kasih Kawan-kawan :)

aku hanya mampu tersenyum dan melihat semua yang diaorang buat kat aku...  aku nangis pun orang tak fikir sbb memang diaorang tak tau... bila gaduh je aku pulak yg dikatakan jahat, walhal pokok pangkalnya diaorang langsung tak tau apa2... hmm, sudah lumrah bergelar manusia memang begini... aku hanya mampu tersenyum dan tersenyum lagi...

tapi diaorang tak tau aku hanyalah tersenyum dalam tangisan... orang kata aku degil dan kuat sebab tak menangis... tapi hakikatnya???? aku langsung tak kuat... kadang2 orang tengok aku mcm takda problem sbb always happy tapi orang lain tak tau apa yang aku simpan dan apa aku pendamkan... mana ada manusia yang happy je and langsung takde masalah dalam hidup kan???

Friday, April 1, 2011

We kena balik beb !

niat sebenar nak pekena ANIS tapi lastly aku dgn tasnim yg terkena balik... hahaha... LOL!
niat nak pekena ni bukan sebab APRIL FOOL naaa....
kami pun tau nak nilai benda yg betul dan salah lah....
watak utama ialah aku dan tasnim....
mangsa ialah anis...
watak sampingan ialah kaktipah dan sabrina...
haha... hebat dak? ? ?

ceritanya bermula begini...
anis turun and tinggal basuh baju kat bawah...
then dia naik balik pastu aku plak turun sbb ada hal dgn kaktipah...
masa kat bawah aku beli fries and bawak naik kat tasnim...
and dia ajak aku turun balik sbb ape entah...
dah lupa plak, hehehe...
jeng2, masa turun rancangan jahat ni mai dah...haha!

TEMPAT KEJADIAN...

RANCANGAN PERTAMA :
kami plan nak sorokkan baju anis yg dah siap dibasuh...
tasnim cover line and aku pi amek baju2 anis...
pastu kmi sorokkan kat mini mart kaktipah...
dgn bantuan kaktipah...
lepas tu kami siap sembunyikan selipar kami utk ngelakkan anis tau kami ada kat situ...
tasnim buat2 tepon anis nk umpan dia turun amek baju, 
tapi anis tak makan umpan pulak, sabit kenyang dah kot...
masa depa dok cakap tepon tu aku saja la pi tepon anis...
padahal tasnim kat depan aku ja pon...
mcm nak umpan dia jugak tapi tak jadi takut dia perasan pulak...tak pasal terkantoi...haha
dah lama kat kaktipah tu tiba2 mai perasaan gequn kat hang anis oi... terus cancel rancangan pertama ni, haha...

RANCANGAN KEDUA :
lepas rancangan pertama tercancel, kami pikiaq rancangan kedua pulak... niat nak buat jahat tu masih dok ada lagi, haqu2.. hahaha...
aku ambik balik baju anis yg kami sorokkan tu and aku pi masukkan dalam mesin basuh lain yang kosong...
mesin basuh yg asal number 2 and kami masukkan kat dalam mesin basuh yg number 4...
anis punya timba tu kami letak kat tempat asal..
dgn harapan bila anis pi amek baju dia tu dia heran kenapa mesin basuh tu kosong...
almaklumlah anis ni kan cepat mnggelabah sikit...
haha... kejam2...
habis buat semua tu baru kami naik atas pi kat anis...
masa kat anis aku ngn tasnim berusaha sekeras2 nya nak umpan dia turun pi ambik baju2 dia tu...
tp lastly rancangan kami mngumpan anis langsung tak berjaya, geram betul kami...
dia asyik bagi alasan malas nak turun and last sekali dia naik katil TIDOQ...haha.. padan muka kami!
hakhakhakhakhakhak......
masa anis dok tidoq kami terpikiaq something...
budak ni kalau dah tidoq bila bangun saheh moody tak tentu pasai... so kami kembali gequn... haha...
ngeri ngeri... :D

MESIN NUMBER 2....

MESIN NUMBER 4...

RANCANGAN KETIGA : 
tasnim turun bawah nak letak baldi anis kat mesin number 4 tu... dgn harapan bila anis turun ambik baju dia terpikiaq awat mesin lain pulak ni...
haha... tapi bila tasnim turun and pegang baldi pi letak kat situ, ada la akak ni tnya " dah habis guna ke dik"
then terpaksa la tasnim angkat baju anis and bawak naik baju2 anis tu...
and lastly sebelum keluar pi pasar malam, sabrina muncul buat delivery baju2 anis tu...
hahaha...

KESIMPULAN :
ketiga-tiga rancangan kami nak kenakan anis langsung tak berhasil sama sekali...
anis langsung taktau kami buat mcm2 ni nak kenakan dia..
kecuali bila dia baca ni baru dia tau...
yg kaktipah pulak asyik nak bocorkan rancangan ni je.. haih. haha...

Edit Sesikit

mood rajin nak edit blog suda mariiiii....
edit sesikit dulu sudaaa.....
lama2 jadi bnyak jugak...
hehe, kan? kan? 
okaylah, want to taking a nap...
daaaa~~~

jum mendating?

hoyei hoyei
esuk dapat mendating ngn kakak tersayang...
boleh mintak dia belanja ape2... hehe...
tak sabarnya nak jumpa...
rindu giler nak jumpa, time dia balik kedah aku tak boleh balik..
bila aku balik kedah dia pulak yg dah balik kl...
adei, nama je sama2 duk kl...
tp susahnya nak jumpa...
masing2 busy dgn tuntutan masing2...
dia busy dgn final project, aku plak busy dgn assignment yg menimbun...

alhamdulillah semua assignment dah hantar...
tinggal presentation listening and speaking je lagi...
dgn drama utk english carnival tak lama lagi...
nampak je sikt tapi mcm2 nak kena settle...
poning palo den haih.

p dan s : saya tak merungut tapi saje nak meluahkan je, hee :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...