WE ARE TOGETHER

Daisypath Anniversary tickers

Faithful Followers

Wednesday, March 30, 2011

Ujian Allah Tak Pernah Putus :"(

aku baru nak menyenangkan kepala otak dari sebarang komplikasi hidup. baru plan nak tidoq sampai pagi esok,
tetiba ada pulak hamba allah mana entah "rajin" lebih pi tutup kipas.
dgn yakin serta terserlahlah aku panas wehhh...
automatik mata jadi segar bin bugar...
terus tak jadi tidoq...

bila bangun im just wonder tetiba,
awat locker aku ni pelik je bertutupnya...
tp buat taktau je, and pi buat benda alah lain dulu...
dah settle tu buka la laci nak ambik dompet..
sbbnya Tasmania aku ni ajak pi makan roti bakaq...
siap tuntut dalam blog dia lagi weh..

aku pelik sbb dalam laci aku tu, aku pnya dompet ternganga...
seingat aku tadi aku letak dompet tu kat celah pengepit baju..
peksa punya exam diut aku hilang wehhh!!!!!!
bukannya sikit...! nak teriak ni wehhhhh....
berkocak2 dada aku weh.... wuawuawuawua nak balik kedah!!!!!!!

takut gila nak habaq kat mak aku...
sbb mak aku pun dok pesan bnyak kali dah.. wuawuawua...
bukannya apa, balik kelas tadi letih sgt smpai terlupa nak kunci loker...
sebelum ni aku tak pernah pun tak kunci loker...
MESTI akan kunci walau pun duk kat ruang tamu je...
wuawuawua, sebelum ni anis, skg aku pulak...
dasar melampau punya setan!!!!!!!!

arrrgggghhhhhh!
sabaq2...! 
aku mendoakan hamba Allah yg "pemurah" ni tertangkap jugak akhirnya... ameennn...

P dan S : aku pos kat status tp ada plak yg pi like, tp takpa la sbb depa taktau hujung pangkal. haqu2. nak pi makan bnyak2 lah, buleh release tension :"(

Kemboja :P

seriously bertambah tekanan aku nengok cite yg kat tv3 tu
tak paham aku, haha, and last tv3 tu yg tgk aku...
dalam minggu ni terlalu bnyak pkra yg mentensionkan diri aku.
aiya, tension maaa...
lama2 boleh gila sebab asyik dok pendam ja. im too young to crazy.
haha...

rindunya kat blog ni...
bnyak jugak yg nak dikongsikan kat sini,
tapi bila start menekan keyboard ni jadi lupa habeh...
haih, teruk betul..

okay lah, bye.
haha...

Tuesday, March 29, 2011

rindu rumah :"(
rindu family :"(
nak balik :"(

Sunday, March 20, 2011

malas dan malas

mood malas sangat nak update blog.
sekian, terima kasih.


p dan s :
assignment bercambah nk kena submit jumaat ni...

Thursday, March 10, 2011

hooray ! Cuti sekolah !

hooorayyyyy.....!!!
itulah perkataan yg selalu terungkap dibibir pelajar2 kini...
termasuklah aku suatu masa dulu...
sekarang pun sama jugak..hehe..
pantang je cuti msti syoq semacam ja...

bukannya apa...
semua ni gara2 tekanan belajar...
bila cuti boleh la relaks2 sikit...
tp cuti sekolah kali ni aku dah balik kl..
huhu...sedihnya takdapat bersama2 adik2 aku bercuti ngn depa...

dah seminggu cuti ni assignment pun belambak2..
yg nak kena submit 2 minggu selepas cuti...
tapi satu apa pun tak buat lagi...
haha, hebatkan?

tp assignment literature dah buat dah sikit...
tu pun sebab sblum ni nk kena submit utk phatian...
haih, kalau tak tobat tak buat jugak..
haha, entah bila la nk berubah...
setiap hari memberi janji palsu kat diri sendiri...
kata nk buat lah apa lah tp tak buat2 jugak...

okey, dah.!
nak pi buat dah ni...
adios ~
assalamualaikum...

*selamat bercuti semua pelajar2 yg menuntut di sekolah menengah dan rendah...
*tak lupa juga buat cikgu2 yg turut bercuti dari tugasan P&P...
*manfaatkan cuti kalian sebaik mungkin yeah...
*jgn lupa buat homework hampa naaa...(pandai nasihat orang lain pulak dah, haih.. hahaha)

Tuesday, March 8, 2011

B.A.H.A.G.I.A.

aku bahagia disini...
aku bahagia bersama mereka...
kerana tanpa mereka diriku tidak bermakna...

mereka?? siapakah???
disini??? dimanakah???


yeah....! im home...!
HOME SWEET HOME...!!!
im here with my family...
and im really happy to be here with my family....

setelah seminggu bersabar di rumah di "kay hell"
aku kembali buat sementara waktu di samping keluargaku...
aku terasa sangatlah BAHAGIA....!
ya! BAHAGIA! tak terungkap dgn kata2...
sesungguhnya aku amat gembira disini...
aku tak perlu berdepan dengan "lakhnat2" dlm rumah aku tu...
seriously im really hate to be there!

seminggu cuti akan aku manfaatkan sebaik mungkin...
utk melepaskan segala tekanan aku disana...
yg telah aku pendamkan setiap detik...
smpai kadang2 air mata ni mngalir sndirinya...
tmbh2 plak bila ada yg btanya aku knp...
haih... sabo jelah...

p dan s : 
~ aku tak kacau hidup orang and korang tolong jgn kacau aku kalau taknak hidup korang diselubungi masalah...
~ sekali aku benci orang, selamanya aku benci orang, that's why aku susah nak benci orang

Thursday, March 3, 2011

Mendating Bersama BFF

assalamualaikum w.b.t....
after mid term exam for paper French and religious study,
aku terus ke KL Sentral...
sbbnya aku, mirah, anis and tasnim balik Kedah naik train...
or lebih dikenali sbg "kapal api" dikalangan aku and bebudak ni...
train bertolak pukul 9:15malam tepat spt didalam tiket...
first time woo naik train, agak teruja dan takut...
haisy, bajet berani je lebih... haha...
sampai kat stesen gurun lebih kurang pukul 6:30 pagi...
awal kan ? ? hehe...
smpai rumah pulak lebih kurang pukul 7:00 pagi...
sesampai je terus peluk cium melepaskan rindu kat mama...
then membersihkan diri n solat subuh even agak lambat, haisy...

mulanya mmg ada plan nak pi sekolah nak amek sijil SPM yg original
and nak uruskan pasal surat berhenti nana yg dimakan anai2 ni...
dalam pukul 7:45pg nana sms cakap nak pi pukul 10...
then okey la lambat lgi, aku pun cakap la nak tido jap...
pnya la syoq tido smpai la dapat call nana...
"cima,cima kat mana? ? ? nana dah sampai ni, kat depan"
dgn nada gelabah aku pun jawab
"astaghfirullahhal'azim.. org baru bangun ni"
haha, ape lagi kena la tazkirah kejap ngn si cilik ni, haisy...

dalam pukul 11:00 pagi nana mai umah...
dah lama tak jumpa ni, masing2 dok cubit pipi masing2...
pandai je cakap aku tembam, padahal dia pun sama...
lepas tu kami pi sekolah settle apa yg patut, then tak dapat nak settle lagi sbb pngetua takdak...
balik sekolah tak terus balik umah lagi...
menghabiskan masa kat tepi pantai dulu...
memang tersangatlah buang tebiat sbb pi time tengah hari...
matahari pun dok terpacak atas kepala lagi...
hehe..

haha.. bajet malu nak bergambar nih...


haisy...! dok malu lagi... 
padahal pntang tgk camera je...hehe


ahaks...! dapat pun walaupun dok malu2 kucing lagi...
hehe


time on the way balik...


singgah pekena ABC dulu.. hehe...
menyejukkan badan yg panas...
rehat sebentar bersama ABC ~ ~ ~

dah puas berehat aku pun ajak nana pi satu tempat ni...
melepaskan rindu kat "seseorang" yg tersangatlah dirindui selain family tercinta... balik rumah pun dekat pukul 3 dah and rehat jap...
balik pun balik kejap je,
lepas asar keluar lagi ngn nana,
keluar jumpa fatin, and nasirah...
depa ni pun lama dah tak jumpa...
sembang2 and pi pasar malam...
rindunya pasar malam...
then dekat pukul 7 baru la smpai rumah...
bak kata cikgu nazri " kembali ke pangkal jalan "
hehe...


kenangan bersamamu hari ni akan tersemat di ingatan..
thanks a lot my friend for what u have done in my life...
i love you and will be always love you forever and ever...

p dan s : tak bercadang nak keluar esok and nak dok umah ja merehatkan diri and meluangkan masa bersama keluarga...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...