WE ARE TOGETHER

Daisypath Anniversary tickers

Faithful Followers

Saturday, December 31, 2011

Helaian yang Baru

Assalamua'laikum warahmatullahiwabarakatuh...

Kurang daripada 24 jam, masa akan berubah ke tahun yang baru. Tahun 2012 bakal memberikan lebih banyak kenangan dan kejayaan yang kita sendiri tidak tahu apakah ia. Hanya Allah yang maha mengetahui. Manakala tahun 2011 bakal melabuhkan tirainya yang penuh dengan suka mahupun duka, kenangan yang mampu melakarkan kehidupan yang lebih baik di masa hadapan sebagai pengajaran dalam hidup kita untuk melangkah dengan lebih maju dan berdaya saing untuk mengecap kebahagiaan.

2011 pastinya berlalu pergi bersama deruan ombak yang menghempas pantai.
2012 bakal mengorak langkah yang lebih maju ke hadapan..


Setiap kali tibanya tahun baru pasti semua orang sibuk memasang azam yang baru. Pastinya azam untuk menggapai kejayaan yang boleh menggembirakan dan membanggakan semua yang terdekat dengan kita. Tapi tidak aku. Azam aku bukanlah sesuatu yang boleh dibanggakan cukup sekadar aku ja yang tau, langkah yang bermula pastinya akan berakhir dengan kejayaan. Mana mungkin segala usaha dipadamkan hanya kerana kesilapan lampau. Kejayaan pasti menjadi milik aku. Insyaallah.

Di tahun 2012, maka menginjaklah umur aku ke satu tahap lagi. Di angka yang semakin besar. Semakin bertambah. Ya, tahun 2012 umur aku ialah 20 tahun. Bukanlah satu angka yang sedikit tp cukup untuk merisaukan. Merisaukan?? Yup, sudah semestinya. Lebih banyak tanggungjawab yang harus dipikul dan digalas untuk merealisasikan impian aku dan semua orang. Umur yang sedang menginjak ini pastinya lebih mematangkan aku. Sudah pasti kenangan hidup aku dimuka bumi Allah ini akan aku sematkan di dalam diri sebagai pengajaran untuk aku melangkah dengan yakin. Bohonglah jika aku katakan aku langsung tidak menyesali apa yang telah aku sia-siakan. Namun itu bukan bermakna aku akan terus menyesali dan meratapi apa yang telah disesali. Semuanya bakal berubah. Berubah menjadi lebih baik. Insyaallah.

Kekuatan yang ada di dalam diri ini tak mungkin akan aku persiakan. Ejekan dan tohmahan orang disekeliling akan aku pegang sebagai bara api yang sedang membakar semangat aku untuk terus berjaya. Insyaallah. Di lembaran baru ini juga, aku menyusun sepuluh jari memohon ampun dan maaf jika ada salah dan silap yang pernah aku lakukan secara disengajakan mahupun tidak disengajakan. Aku maafkan segala salah dan silap semua orang. Mana mampu aku menyimpan dendam pada semua yang bersalah itu dengan terlalu lama. Semoga kalian mengecapi kejayaan yang diinginkan. Aminnn.


pdans : Menulis dengan penuh penghayatan. :)

Monday, December 19, 2011

Sekeping Hati.

Syukur aku masih mempunyai kawan. Alhamdulillah. Moga Allah berikan sejuta kekuatan dan ketabahan dalam hidup mereka untuk mereka terus mengecap kejayaan. Ikhlas bukan untuk diucapkan. Aku tetapkan hanya satu niat. "Menolong mereka yang kesusahan kerana Allah". Bukan balasan atau ganjaran yang diharapkan. Hanya keranaMu Ya Allah.

pdans : Mencari sinar yang hakiki.  Mencari kekuatan diri. Moga dipermudahkan segala urusan ke jalanMu Ya Allah. aminn.

Tuesday, December 6, 2011

Keliru

ops, dah berhabuk dan bersawang rupanya blog aku ni...
sorry my dear blog, im too busy to manage you. hehe.. :)

sebenarnya aku nak bgtau yg result sem lepas baru je keluar..
and alhamdulillah, walaupun tak membanggakan tp takde yang kena repeat...
alhamdulillah..
sem lepas mmg susah. seriously !
dengan mcm2 cabaran muncul, baik lecturer tu sendiri mahupun subject tu sendiri..
apa2 pun, aku bersyukur sgt sbb aku dah usaha sebaik mungkin..
dah struggle smpai tak tidoq and mcm2 lg..

now ni aku tgh keliru sbb aku tak sure dgn result aku tu..
tak sure mcm mana?? 
tak sure dari segi kiraan, haha....
yg ni baru pre endorsed result, tgk result and kira sendiri..
budak bahasa mana cekap number2 ni..
tu yang aku keliru sgt dgn result aku ni..
okay, adios. nak lunch.


pdans : sebenarnya tak boleh terima kenyataan, acah acah keliru pulak. haha :D

Thursday, December 1, 2011

Percutian Penghujung November :)


















pdans: really enjoy our picnic :)

Sunday, November 13, 2011

Berhenti Sekejap bukan Selamanya

Menulis tak pernah lupus atau hilang dari kotak fikiran.
Berhenti menulis sekejap kerana lebih fokus kepada pelajaran.
Sejujurnya, terlalu banyak yang ingin dikongsikan dengan ruangan ini.
Mana mungkin ruangan yang diwujudkan lebih dari setahun ini dilupakan begitu sahaja.
Terlalu banyak suka dan duka yang telah dikongsikan disini.
Masih dan akan meneruskan penulisan di blog tercinta.
Tetapi jika mempunyai masa yang terluang dan tidak menghadapi sebarang kekangan.



pdans : dalam proses memartabatkan bahasa melayu walaupun dalam bidang bahasa inggeris sepenuhnya.
** keluarga menjadi keutamaan untuk saat ini. :")

Friday, November 11, 2011

Mari Mempromosikan !

Kemunculan secara tiba-tiba di blog tersayang dah buat rindu ni terlepas !
yeay !
sorry blog, i'm too busy with everything to be settle before the end of my semester !
unbelievable that there is one more paper to go.
french II paper :)
hopefully I can do it very well, insyaAllah :)
 okay, then i'm done. full stop. bye-bye semester three :)


LETS PROMOTE THIS TO THE WORLD !

just click the link below to see it. something marvellous !

Sunday, October 16, 2011

Tangan sama berbeza jari











pdans : buat kerja dengan tidak berhati hati :)

Friday, September 30, 2011

THIS MINE !

assalamualaikum.
this blog is totally mine. so its up to me whatever i wanna post here.
if you're hate to read my blog why you STILL want to read?
aku buat blog ni bukan utk hadap nak bagi org baca.
hello. aku tak cari publisiti dengan menulis.
aku menulis bukan kerana nama.

kalau setakat nak jadi anonymous nak kutuk aku 
walaupun aku sedang menekankan unsur agama Islam tu kira CETEK AKAL LA NAMANYA...
ALLAH MELARANG UMAT ISLAM MENJALINKAN HUBUNGAN HARAM, HUBUNGAN YANG TANPA IKATAN YANG SAH.
hang dah kenapa nak label aku BETINA GEDIK sbb statement tu wahai anonymous.
orang KAFIR mcm hang ja yang nak cakap membuta tuli.
aku TAK PERNAH BONGGOK  dalam pertahankan agama islam.
kisah pulak aku hang nak komen mcm2. 
sikit pun tak jejas lah. tak sangka ada lagi manusia cetek akal mcm tu. 

ISLAM AGAMAKU
ALQURAN KITABKU
KAABAH KIBLATKU
ALLAH TUHANKU
NABI MUHAMMAD RASULKU
hang ada masalah dengan semua ni? subhanallah.
kalau hang ISLAM bertaubatlah. istigfarlah sebanyak mungkin.
jgn kerana dendam dihati, tak puas hati sesama manusia habis agama hang nak persendakan.
ALLAH itu maha adil. DIA balas bila bila saja.
Sedarlah sebelum terlambat.



PDANS : MOGA ALLAH BUKANKAN PINTU HATI KAMU WAHAI ANONYMOUS. AMEEN !


Wednesday, September 28, 2011

HAWA

Jadilah HAWA yg tinggi dgn didikan agama, merendah diri dgn akhlak terpuji dan baik hati.
Jadilah HAWA yang menjaga aurat dan maruah diri dari sewenang-wenangnya dilihat Adam.
Jadilah HAWA yg sentiasa dahaga akan ilmu nasihat dan teguran sebagai persiapan menjadi HAWA yg solehah untuk seorang Adam yang sah bergelar suami.
Jadilah juga seorang HAWA yg mampu menjadi anak, ibu dan isteri yg solehah serta hamba ALLAH yg beriman dan bertaqwa seperti idaman Adam.




pdans : peringatan untuk semua yang bergelar kaun HAWA dan diri sendiri juga sebenarnya. Subhanallah. :")

Tuesday, September 27, 2011

Rahsia Surah Al-Kauthsar







Surah ini paling pendek, hanya mengandungi 3 ayat & diturunkan di Makkah dan bermaksud sungai di syurga.Kolam sungai ini diperbuat daripada batu permata nan indah dan cantik.Rasanya lebih manis daripada madu, warnanya pula lebih putih daripada susu dan lebih wangi daripada kasturi.

Surah ini disifatkan sebagai surah penghibur hati Nabi Muhammad s.a.w. kerana diturunkan ketika baginda bersedih atas kematian 2 orang yang dikasihi iaitu anak lelakinya Ibrahim dan bapa saudaranya Abu Talib.

Pelbagai khasiat terkandung di dalam surah ini dan boleh kita amalkan:-

1) Baca surah ini ketika hujan dan berdoa,mudah-mudahan Allah s.w.t. makbulkan doa kita.

2) Jika kita kehausan dan tiada air, bacalah surah ini dan gosok di leher, Insya'allah hilang dahaga.

3) Jika sering sakit mata, seperti berair, gatal,bengkak,sapukan air mawar yang sudah dibacakan surah ini sebanyak 10x pada mata.

4) Jika rumah dipercayai terkena sihir, baca surah ini 10x,mudah-mudahan Allah s.w.t. bagi ilham pada kita dimana letaknya sihir itu.

5)Jika membacanya 1,000x rezeki kita akan bertambah.

6) Jika rajin membacanya, hati kita akan menjadi lembut dan khusyuk ketika menunaikan solat.

7) Jika orang teraniaya dan terpenjara membacanya sebanyak 71x,Allah s.w.t. akan memberikan bantuan kepadanya kerana dia tidak bersalah tetapi dizalimi.

Monday, September 26, 2011

Saturday, September 24, 2011

Kidz Cabin.

assalamualaikum. 
hari ni aku, tehah, una, tasnim and anis jadi volunteer for Kidz Cabin..
Kidz Cabin ni sebuah sekolah tadika untuk kanak-kanak yang berumur diantara 4 tahun hingga 6 tahun..
hari ni Kidz Cabin tu buat Open Day utk parents view sekolah tu, dan bagi yang berminat akan terus mendaftar anak mereka ke sekolah tu.
antara aktiviti yang disediakan untuk kanak-kanak yang berkunjung tu ialah 
sand art, mewarna, playdough and lots more :)


kat bawah ni semuanya antara gambar yang berjaya ditangkap..
gambar tehah je takdak sbb dia jaga bhgian pndaftaran
dengan aku sebenarnya, tp disebabkan bosan je yg aku menyibuk dgn budak budak yang ada kat situ :)


Una dengan pakwe baru dia, Qayyim :) baju pun dah sama warna tu :)







ni pulak Tasnim dengan pakwe baru dia jugak. nama budak ni sebenarnya Hussin, tp entah mcm mana Una and Tasnim pi panggil dia Hakimi, no wonder la budak ni tak pernah nak menyahut bila depa dua panggil.
bila budak ni dah nak balik baru la tau nama sebenar dia, and Hakimi tu nama ayah dia rupanya. haha.






ni kakak Hussin, nama dia Naeimah :)




ni pulak Anis dengan Sara. Actually, ramai dah budak2 yang Anis ni layan, tp aku tak sempat nk snap semua sbb aku jaga pendaftaran.  ni pun dah hujung hujung event dah ni :)

Thursday, September 22, 2011

Pengorbanan Seorang Ibu




Ini adalah kisah benar pengorbanan seorang ibu semasa Gempa Bumi di China.
Selepas gempa bumi reda, apabila penyelamat tiba di runtuhan rumah seorang wanita muda, mereka melihat mayat beliau melalui celah runtuhan dan timbunan tanah. Tetapi entah bagaimana ia kelihatan agak aneh seperti melutut pada seseorang dan menyembah ke hadapan, dan dua tangannya menyokong sesuatu objek. Rumah runtuh itu telah menghempas belakang dan kepalanya.Dengan usaha yang sukar, ketua pasukan penyelamat meletakkan tangannya melalui celahan yang kecil di dinding untuk mencapai badan wanita tersebut. Dia berharap bahawa wanita ini mungkin masih hidup. Walau bagaimanapun, badannya yang sejuk dan kaku membuktikan bahawa wanita itu telah meninggal dunia. Dia dan seluruh pasukan meninggalkan rumah itu dan mencari mangsa pada bangunan runtuh yang seterusnya. Tanpa sebarang alasan, ketua pasukan ini didorong oleh satu kuasa yang kuat menariknya untuk kembali ke rumah wanita yang runtuh itu. Sekali lagi, dia melutut dan melalui celahan runtuhan yang sempit untuk meninjau keadaan mayat itu. Tiba-tiba, dia menjerit kegirangan, "Seorang kanak-kanak! Ada kanak-kanak! "Seluruh pasukan bekerja bersama-sama dengan berhati-hati mereka memindahkan objek runtuhan yang menghempas wanita itu hingga mati. Terdapat seorang kanak-kanak lelaki berusia 3 bulan yang dibalut dengan selimut berbunga di bawah mayat ibunya. Jelas sekali, wanita itu telah berkorban hingga ke akhir hayatnya untuk menyelamatkan anaknya. Apabila rumahnya runtuh, dia menggunakan tubuhnya untuk melindungi anaknya. Budak lelaki itu masih tidur dengan nyenyak semasa ketua pasukan penyelamat itu menemuinya.Doktor bergegas datang untuk memeriksa anak kecil tersebut. Selepas beliau membuka selimut, terdapat telefon bimbit di dalam selimut itu. Tertera teks mesej pada skrin telefon bimbit itu, "Jika kamu boleh hidup, kamu harus ingat bahawa ibu sayang kamu." mesej ini telah dihantar dari satu tangan ke tangan yang lain. Setiap individu yang membaca mesej pasti menangis. "Jika kamu boleh hidup, kamu harus ingat bahawa ibu sayang kamu." Begitulah kasih sayang seorang ibu pada anaknya!!

Wednesday, September 14, 2011

Kerinduan dan Kemaafan Menjengah

rindu family sangat sangat. terima kasih untuk semua nasihat mama utk kck. insyaAllah kck ikuti.

Dikesempatan yang ada ni, aku ingin memohon maaf kepada semua rakan-rakan seperjuangan di dalam bidang Tesl ni andai ada salah dan silap yang telah aku lakukan tanpa disedari mahupun disedari. disengajakan mahupun tanpa disengajakan. terutama sekali untuk Teslian Section One Semester One 2010, Teslian Section Four Semester Two 2011, and Teslian Section Three Semester Three 2011. dan tak lupa jugak semua Teslian Semester Three 2011. kadang-kadang ada terlepas cakap ataupun tertinggi suara, ada ayat yang menyakiti . mohon di maafkan segala keterlanjuran. insyaAllah aku akan cuba untuk membaiki mana yang kurang dan memperbaiki untuk menjadi lebih baik. insyaAllah. 

Tabah yang kita mahu.
Moga ini yang terbaik. InsyaAllah.

Kuatkan Semangatmu

Setiap hamba Allah dimuka bumi ni diciptakan berpasang-pasangan. setiap adam diciptakan ada hawanya. jodoh pertemuan ni kan di tangan Allah. Bukan tugas kita sebagai hambanya untuk mencari jodoh. Biarlah jodoh itu datang dengan sendirinya, sama ada lambat atau cepat itu adalah diluar bidang tugas kita. Janganlah kita menangis menangisi sesuatu yang telah pergi, biarlah ia berlalu pergi kerana allah itu maha adil. Dia pasti akan datangkan kita dengan sesuatu yang lebih baik mahupun lebih bagus untuk hidup kita. 

dear friend, i know that u're struggling for your heart. but it doesn't mean that u can easily ruin your life. you still have your family and your friends that always be by your side. please focus on your study and our final exam just around the corner. so please please please, i'm begging you to focus in what ever you have do right now. lets bygones be bygones. i know that its hurt you damn much. i kind of blur to advice you anymore. we have Allah. you must remember Allah in entire of your life and don't forget to ask from Allah not in a hard time only.


"Tulang rusuk Adam yang hilang, biarlah dia yang mencarinya sendiri. Hawa pula, tunggulah dan bersabarlah, tak perlulah kamu yang mencari Adam. Kerana kamu tetap tulang rusuknya yang hilang, dia akan datang mencarimu dan mengambilmu satu hari nanti. Apa yang boleh kamu usahakan Hawa ialah berdoa agar Adam yang datang itu adalah Adam yang beragama, beramal dengan agamanya dan punya akhlak yang baik. Dengan kata lain dapat membimbing kamu ke jalan yang lurus untuk ke syurga. "


pdans : lain orang lain pendapatnya. kaitkanlah dengan apa yang telah Allah turunkan di dalam Al Quran. insyAllah kita akan menemui jalan yang hakiki. jangan pernah berhenti berdoa kepada Yang Esa. ALLAHUAKBAR !

Sunday, September 11, 2011

im new on twitter :)

Peringatan Buat Diri Sendiri

 "kalau bercinta tujuh-lapan tahun, esok nak menikah pun, kalau takdak jodoh..... tak menikah jugak. jodoh tu dah tertulis di loh mahfuz, kalau bukan dekat dunia ni dekat syurga nanti. setiap anak adam tu dilahirkan berpasang-pasangan, ada adam adalah hawanya... "

 pdans : cukuplah kita menjadi kawan yang akrab, dan bukan untuk menjalinkan hubungan yang sememangnya diharamkan oleh agama kita. we're best friend forever. insyaAllah. ameen.

Friday, September 2, 2011

I Love Blogger World !

Dunia blogger telah tersemat dalam diri dan amat sangat begitu sejati di dalam diri ini.. 
bila dah malas nak menulis jadi tak nak tulis langsung...
TAPI bila dah start menulis, every second rasa nak post entry baru,..
hehe, harap maaf yer...
insyaallah lepas ni sy buat lagi yg sama waktu dengannya yer :)



pdans : terima kasih kepada sesiapa saja yg sudi membaca walaupun tuan empunya blog ni tak suka publish sgt, that's why selalu je nak private blog ni. hehe :)

Cuti dah nak habesssss :(

raya kali ni aku rasa paling best kottt... mana tidak nya, habis semua sedara mara aku ziarahi, dengan makanan yang melimpah ruah.. alhamdulillah, bersyukur sangat ke hadrat Ilahi... actually aku tengah menghitung hari nak balik KL. sumpah tak mau balik, rasa nak stay je. tp dah cuti pun seminggu je, mcm mana nak stay pun. haha.. so terpaksa la balik Kl ahad ni sbb isnin dah start class.. mcm tak cukup je cuti seminggu yg dapat ni. huhu.. 

SALAM AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN ANDAI ADA TERGURIS HATI DAN PERASAAN SECARA TAK DISEDARI MAHUPUN DISEDARI.... AMPUN DAN MAAF DIPINTA....



pdans : mr. assignmentS setia menanti, finale project pun tak fikir lagi, book review lagi la tak sentuh... MACAM nak pi buat lah. bye. assalamualaikum...

Aidilfitri

Assalamualaikum wbt semua. masih belum terlambatkan nak ucapkan ucapan hari raya? so i want to wish Salam Aidilfitri maf andai ada salah dan silap yang dilakukan sama ada secara tak disengajakan... Moga kita masih mempunyai waktu utk menjalani Ramadhan pada tahun yang mendatang...

MALAM RAYA :
-Malam raya ataupun hari terakhir Ramadhan. aku berbuka posa kat umah maktok, buka posa bersama maktok dan wan. Alhamdulillah aku berjaya menunaikan janji aku dgn maktok nk berbuka puasa bersama walaupun sekali di bulan Ramadhan pada kali ini. almaklumlah baru balik, sepanjang Ramdhan tak balik langsung, balik pun dh penghujung Ramadhan... terima kasih ya Allah kerana memberi peluang kepada hambaMu ini untuk berbuka puasa bersama keluarga yang amat disayangi dan dicintai...

-Hari terakhir Ramadhan kali ni aku dah jalankan tanggungjawab aku sbg cucu, membantu grandparents mengemas rumah mereka. tp sebenarnya, setiap kali raya sama ada raya aidilfitri mahupun aidiladha, aku dah dikira wajib membantu mereka. lepas mengemas apa yang patut aku sama2 solat isyak berjemaah dengan maktok dgn wan. di imamkan wan. usai solat berjemaah kami sama2 bertakbir raya. Subhanallah, menitik air mata aku melambai pemergian Ramadhan. sayu je hati. bertambah rindu dekat arwah tok yang baru saja kembali ke rahmatullah.


pdans : alfatihah...

Sunday, August 28, 2011

mari menghiburkan hati dengan ketawa...


pdans : sebenarnya asyik nak ketawa sbb malu dgn diri sendiri. AMIZA HASMI punya pasal lah ni. buat aku malu, tebal muka ^^

Saturday, August 27, 2011

ohh Ramadhan bakal berjumpa Syawal

"ku mengharapkan Ramadhan kali ini penuh makna"
suka betul aku dengan bait lirik dari Raihan ni.
sangat menggamit memori..
ada kejutan ni...
BAJU RAYA TAK MUAT !

ohh ya Allah. kenapa jadi lagu ni... OHHH NOOOO !
lepas sahur tadi sesaja la nak try baju raya,
then tak lepas nak masuk, ketat...
kain dah singkat...
ohhh, smpai mama pun cakap "kck ni nak tinggi sampai teqa mana lagi ni"
haha, taktau lah mama, sampai teqa ni saja kot..

baju raya tu mama buat sebelum Ramadhan,
errr i mean ukuran sebelum Ramadhan, baju tu baru je siap..
tu yg try tu...
maksudnya sebelum Ramadhan aku KECIK tapi sekarang dah BESAR..
tp mcm tak nampak je perubahan tu,,
masa try baju tu baru sedar dan tersedar. hahahaha...


pdans : hujan rahmat di penghujung Ramadhan. hujan lebat dan mencurah-curah. hujan yang melambai-lambai pemergian Ramadhaan.. subhanallah... Allahuakbar !

Friday, August 26, 2011

al fatihah

22ogos yang lalu, aku mendapat satu msg di facebook.
berita yang menggemparkan
guru aku masa sekolah rendah dulu telah pergi menghadap ilahi..
innalillahiwainnalillahirajiun...
allahyarhamah puan norma meninggal pada 21 ogos bersamaan 21 ramadhan..
sangat mengejutkan sbb kami agak rapat.
sangkaan aku arwah meninggal sebab sakit tp aku baru tahu hari ni arwah meninggal sbb kemalangan jalan raya...
arwah digillis lori tanah sbb kecuaian seorang pemandu yg memberhentikan kereta ditepi jalan dan membuka pintu kereta tanpa menoleh terlebih dahulu. 
pemandu tu pulak melarikan diri...
subhanallah manusia zaman sekarang..
sedikit pun tidak berasa bersalah dgn kesalahan itu, ini kan pula mahu bertanggungjawab...

terkenang aku masa arwah masih menjadi jiran aku di taman perumahan ni,
aku selalu pi rumah arwah...
arwah memang seorang yg cekal dan tabah dalam menghadapi segala dugaan yg Allah turunkan kepada beliau... arwah merupakan seorang ibu tunggal yg kematian suami pada tahun 2002..

" MAMA "
panggilan aku utk arwah...
aku selalu tlg arwah goreng kerepek pisang utk dijual...
ya allah, sesungguhnya aku amat terkilan dgn pemergian mama...
Kau tempatkanlah mama ditempat orang2 yang solehah...
semoga mama tenang disana...

kck terfikirkan anak mama yang semuanya masih belajar tu...
sapa yg akan jaga depa.. mcm mana keadaan depa sekarang...
kck takkan lupa mama, sekali pun tidak.. mama duduk baikbaik yer kat sana.
semoga mama jumpa ayah azman kat sana, insyaAllah. ameen..

AL-FATIHAH...

im home

yeah, totally right. i'm home.
just for a week, because of mid term break and raya's holiday
just for a week okay !
but i'm promise to myself to make this holiday the best...
okay, got to go.
want to help my mama preparing her kuih raya :)


pdans : i hate to hate people. that's its hard for me to hate anyone in this world. but YOU have successfully make me hate you. thank you. 

Wednesday, August 24, 2011

Ramadhan Exam Raya

assalamualaikum..
finally, baru ada masa dengan blog sendiri.
masih belum terlambat kan kalau nak ucap salam ramadhan,
walaupun aku tau kita sekarang dah di sepuluh ramadhan yang terakhir.
sebenarnya bukan tak nak ucap tapi SIBUK dan TAK PUNYA MASA utk blog ni.
DIULANGI :
SIBUK dan TAK PUNYA MASA ! harap maklum :)

ramadhan kali ni sememangnya berbeza sedikit.
sebabnya di rumah sewa bersama housemates yang baru..
yg samanya pulak masih diperantauan..
huhu, sedih gila, sepanjang ramadhan ni sekali pun tak berpeluang nak buka puasa dgn family lagi...
tp apa apa pun insyaAllah malam esok aku bakal pulang ke KEDAH !

sekarang ni minggu exam, midterm sebelum cuti raya.
sibuknya nauzubillah, 
mr. assignmentS pun asyik nak melekat ja even tgh exam and dekat nak cuti ni.
cuti raya pun ada assignmentS wehhhhhh.
terbaik dak ????
sabaq jelah yg termampu dah nama pun tanggungjawab.

esok last paper. FRENCH II okay ?
ni pun curi curi blogging sbb dah rindu tahap gaban utk luangkan masa kat sini.
even hakikatnya takdak masa sangat pun.

YAHUUUUUU ! 
esok mlm dah nak bertolak balik KEDAH ! 
tak sabaqnya nk sampai. hopefully jam tak teruk sangat...
tak sabaqnya nak berbuka dgn family kat kampung.
hoooyyyyyeeeeee ! :D


pdans : menyesal kenal hang. bye :)

Tuesday, July 19, 2011

Dear Friends.

i miss the old time with all of you... 
seriously, its make me smile alone and happy when i remind to the memories :)
but why our friendships turn to be like this ?
i don't understand why but i'm really want to know why .
or should i pretend that i don't know what was happened ?
hmm, honestly, i know. sorry for keep at arm's length from you.
i have too for the sake of us.
million of apologizes my friends !
the only thing that i can do now,
 is look at our picture spend time together before.
i always do it my dearest friends. i know that i can't recall the time.
but for sure is i can recall the memories that we have been happy together :)


pdans : dear ka, i like you from the first time you told me about something that nobody know. but i don't know how to show it. plus i don't like to show it. thank you :)

Tuesday, July 12, 2011

Bukakan Mata Hati.

sudah sudah lah tu okay, jangan terus sanjung orang yang belum kenal siapa diri dia yang sebenar...
serious penat oh bila dgr org lain cakap pkara yang bukan hakikat yang sebenarnya...
aku diam sbb aku tak diberi peluang memberitahu apa yg aku tau...
kadang penat bila tau apa yang orang lain tak tau...
cara yang paling selamat adalah diam, aku pun bukannya jenis nak buka aib orang.
smile :)



pdans : susah nak buka mata org LUAS LUAS . . . . . . 

Sunday, July 10, 2011

Hadirnya Rindu ini dengan tiba-tiba :)

bila bangun hari ni terus rasa nk online mukabuku kjap..
then sesaja nak tgk gmbr lama lama yg org tag...
aku rindu sangat dgn gmbr gmbr hang... dan rindu hang jugak...
baru hari ni aku perasan sesuatu yang aku tak pernah perasan selama ni..
aku baru perasan yang hang dok tag aku kat gmbar hang di tempat yang aku tak pernah sdar kewujudan aku...
bnyak gmbar hang yg hang tag aku dekat hati hang...
aku baru tau dan baru sedar... thanks for the sweetest action..
im so sorry for hurt you so much..
terima kasih sbb pernah tggu aku...
terima kasih sbb pernah sayang aku...
terima kasih sbb pernah membiarkan aku di hati hang...
terima kasih untuk segalanya...
aku tak menyesal kenal hang, seriously.
moga hang happy kat sana :)


pdans : alfatihah buat arwah yang tenang disana. MMK, i used to love you :) 

early in the morning !

hye readers !
its out of blue right when i post a new entry early in the morning...
just imagine, 3.10 AM NOW !
wow, its weird :)
i can't sleep, huhu... its not because i drink a nescafe or coffee okay.
this is because im too "hungry"
haha, hungry la sangat...
KENYANG sangat sangat okay !

ni semua gara gara una yg ajak aku masak maggie di pagi buta...
wow ! superb ! hari ni aku kuat makan gila...
lepas makan, makan lagi dan makan lagi, seterusnya makan lagi...
and now kenyang yang teramat sangat sebab makan yang teramat banyak...
ni semua angkara tak dapat keluar akibat BERSIH yang teramat sangatlah bersih...

see, bosan sangat sampai taktau nak buat apa...
konklusinya makan dan makan saja yang aku tau buat...
nak keluar pun tak boleh sbb dah di ingatkan parent kat kedah nuu..
mama and ayah tak bagi aku keluar rumah, dok rumah tgk berita ja kalau nak tau perkembangan kat luar tu...
seriously bosan yang teramat sangat !
tp entahlah knp jadi bosan sangat hari ni, padahal aku bukannya kaki keluar or kaki berjalan pun...
haha ! tu lah, aku pun pelik...

okay, aku dah start melalut, KBYE!


pdans : goodnight MALAYSIA ! its MORNING actually. haha. adios !

Saturday, July 9, 2011

semester three :)

new semester with new friends in a new section...
nothing much to say, just want to improve myself in every aspects :)

new semester in a new house with new housemates...
they are SUPERB...
im trying my best to be comfortable with them...

dear friends, i want to be like before. seriously!
its kind a weird when we like don't know each other...
i love you all but i feel like something doesn't right between us...
could you tell me what is it ?



pdans : jelous sikit je bila tgk wall u :)

Friday, July 1, 2011

Apabila Mahasiswa Bersuara !

pagi semalam aku jalan jalan kl dgn family, then ramai pulak org disana sini, bukan seperti biasa. rupanya ada ramai mahasiswa yg sedang bergerak maju membantah perhimpunan "BERSIH 2.0" yang bakal diadakan pada 9 july nanti. 

( like this page if you prefer to like it )


PERLUKAH "BERSIH 2.0" ?
  • Motif utama untuk diadakan demonstrasi haram BERSIH 2.0 adalah sama sekali tidak berasas iaitu mahu memperbetulkan sistem pilihanraya negara yang kononnya dikatakan tidak bersih dan tidak telus.

FAKTA !
  • ketelusan SPR 
PILIHANRAYA KE - 11 ( 2004-2008 ) KELANTAN
  • Kedudukan kerusi DUN Kelantan, 24 PAS - 23 BN dengan kelebihan 1 kerusi iaitu DUN Kemuning, PAS telah memerintah negeri Kelantan dengan hanya majoriti sebanyak 2 undi sahaja di DUN tersebut. Sekiranya tiada ketelusan di dalam proses pengundian, sudah pasti BN akan memanipulasi keputusan itu sekali gus memerintah negeri Kelantan. HAKIKATNYA, perkara tersebut tidak berlaku.
PILIHANRAYA KE-12 ( 2008 )
  • Pembangkang memenangi 5 negeri sebelum Perak bertukar kerajaan kerana YB Pakatan Rakyat keluar parti menjadi YB bebas. Jika sistem pilihanraya negara tidak bersih, bubarkan sahaja kerajaan negeri yang dikuasai oleh Pakatan Rakyat. Kenapa perlu mentadbir JIKA :
NASIB PEMANDU TEKSI DAN PENIAGA KECIL TERJEJAS
  • kasihanilah nasib 21000 pemandu teksi sekitar Lembah Klang yang pastinya pendapatan mereka terjejas teruk kerana kesesakan lalu lintas akibat demonstrasi haram.
TERKINI : PILIHANRAYA DUN SARAWAK 2011
  • menyaksikan pertambahan kerusi yang dimenangi oleh pembangkang termasuk bebas iaitu dari 8 kerusi DUN 2006 bertambah kepada 16 kerusi pada Pilihanraya Sarawak 201. Tindakan ini menunjukkan ketelusan SPR atas kemenangan yang diperolehi oleh Pakatan Rakyat.
BERSIH : MENGGUGAT EKONOMI NEGARA
  • Negara yang huru-hara kerana demonstrasi jalanan akan menyebabkan hilangnya keyakinan pelabur asing untuk melabur dan akhirnya mengakibatkan ketidakstabilan ekonomi negara seperti mana yang jelas berlaku di Indonesia dan Thailand. Tidak mustahil ia akan terjadi sekiranya perkara sama berlaku di negara ini.
  • renungkan pula nasib peniaga kecil yang terpaksa menutup perniagaan demi mengelakkan tempias kekecohan akibat demonstrasi aharam BERSIH.

WAJARKAH INI BERLAKU ?

KESENGSARAAN KEPADA RAKYAT.

kerakusan ingin mendapatkan kuasa menyebabkan pihak tidak bertanggungjawab mengambil jalan mudah dengan melakukan demonstrasi haram. Perhimpunan yang bertukar GANAS menyebabkan ramai anggota keselamatan yang bertugas mengalami kecederaan. Adakah budaya samseng ini perlu kita terima ? Selain itu, perhimpunan haram juga mengakibatkan kerosakan banyak harta benda dan kemudahan awam. Hal ini, menyebabkan kos kerugian yang tinggi terpaksa ditanggung hanya semata-mata untuk memperbaiki kemudahan awam yang telah dirosakkan.


SUMBER : Risalah Suara Keamanan Mahasiswa ( SKM )

Monday, June 27, 2011

I LOVE KEDAH !

i love KEDAH !



sangat amat terlalu tak mahu balik ke KL. 
terima kasih.
:(


pdans : hadiah kenangan dari kelantan. sayang ketat2 lah kat orang yg bagi ni, amat bermakna. sbb dapat free, hehe... take care naaa... 

SPORTDAY

minggu yang busy dgn SPORTDAY...
sportday okay, rindu giler zaman blajar dulu ada sportday bagai, merentas desa lah apa lah..
serious rindu semua tu, skg hany mampu tgk je lah, hehe
dan membantu apa yg termampu,..
tapi bukanlah sbagai ahli olahraga ke hape ke.

hari yang dinanti-nantikan tu esok.
yahuuu, memang akan letih lah esok....
mencik sikit, haha...
lupa kl bila busy mcm ni, haha...
syoq giler boleh balik lmbat lagi, lalalala....


pdans : mati akai nak tulih apa. haih. =,="

Thursday, June 23, 2011

Terima Kasih Bang Pit.

Assalamualaikum readers. Maaflah dah lama tak mencoretkan apa apa kat sini. dah hampir sebulan kan. cuti ni busy dgn part time je. semuanya gara-gara kptm tercinta. TERIMA KASIH LAH. serious dah tak terkomen dan tak termengutuk kptm lagi. penat je menghamun kolej tu tp takde apa2 perubahan pun, so kena lah redha je. tempat aku menuntut ilmu gak kan, bukan tmpat buat perkara haram. cuti ni pun mcm2 jugak yang dah jadi, segalanya menyakitkan hati je, sabar sabar sabar sabar lah yang aku tau. tu je aku tau. so TERIMA KASIH LAGI. tapi selagi aku mampu untuk terus bersabar hidup kau tak kan susah yer, usah risau :)

okay. berbalik kpd title entry aku malam ni, sebenarnya hari ni ada pasar malam kat tempat aku, setiap khamis. best wooo. makanan banyak. yang PENTING tu MAKANAN yer kawan-kawan. yang lain tolak tepi. hari ni pegi pasar malam dgn adik kesayangan. MUHAMMAD SYAFIQ. nak tgk gambar? tapi tak boleh lah, dia pemalu lah, tak suka aku publish gambar dia kat mana-mana. facebook dia pun dia tak bubuh gambar. aku pnggil bang pit. muka comel plus hensem lah jugak. ramai peminat. tapi sorang pun dia tak layan. tak suka cintan-cintan ni. tu yang aku tabik spring ngn dia nih. 

kat pasar malam tadi semua bang pit belanja. BEST BEST! TERIMA KASIH BANG PIT! semua makanan best. sebabnya bang pit kata minggu ni last aku pi pasar malam. huhu. sedih woo. minggu depan dah nak blik kl. perjuangan harus dan wajib diteruskan. nak balas jasa mama ayah. :")

BANG PIT, KCIK SAYANG HANG SANGAT SANGAT!

tiba-tiba teringat kenangan masa kecik-kecik dulu. masa zaman budak-budak mentah dulu, aku ngn bang pit rapat sangat. jarang bergaduh. tapi kalau bergaduh sangat teruk, sbb GANAZ. dua-dua sama ja. yang paling segar kat ingatan aku masa kt rumah maktok, kami bergaduh pasai apa taktau. dia baling bantal kat aku, then aku baling kerusi kat dia, hampir terkena mata dia. sampai bengkak bom dahi dia. time tu maktok aku sampai qeyau tgk kami gaduh smpai mcm tu. tu la last kami gaduh teruk, sampai sekarang tak de dah gaduh mcm tu. sekarang sangat amat terlalu rapat. bnyak yg dia tak kongsi ngn mama, dia akan kongsi ngn aku. baran dia pelik sikit, mcm bom jangka. tapi hati cute maaa. hehe..

okaylah, nanti ada masa aku tulis apa2 lagi yer, take care :)

Wednesday, May 25, 2011

Complicated

seriously im really tired with all this..
pls pls pls don't make me into your problem..
bcs i love all of my friend and don't want them to hate me more...
its enough okay. its enough to hurt alone.

if you want to have her in your life why you should give some hope to the other?
both of them are my friend, i don't want them get hurt because of you..
so i just can give you some advices and you must think it deeply...
bcs it was related with two heart...

friend, some woman said they don't want you...
but in their heart said opposite with what have said by the lips...
seriously i didn't know her truth feeling on you, but im sure she used to love you...
the most important is ask your heart about who you prefer to have...
i mean the most you love...
and pls stop giving some hope to my friends...
they are such a precious woman and friends that i have...
i don't want they get into fighting bcs of you...
so, pls and pls im begging you to think back what i have said to you...

your loyal listener,
Eima Lee

Tuesday, May 24, 2011

thanks for make me smile every second of my life...
im happy to have you in my life....

hari ni busy sangat dekat sekolah...
mcm mcm nak kena buat...
td pg dengan tengah hari cikgu2 buat jamuan dekat bilik guru...
aku tukang makan je, hehe...
sedap woo kek kurma yang cikgu maziah buat. mantappppp rasanya :)
blh suruh buat lagi la lepas ni, hehe...

tadi aku di ajar pasal socialinguistic...
kira okay jugak kan, sem depan aku ada subject ni, so aku dah tau sikit2 pasal benda alah ni...
imagine what? sir tu sendiri cakap dia belajar subject semata2 utk lulus...
bunyinya mcm susah siot... sbbnya kena bnyak baca dan hafal, haih..
lemahnya bila nak kena mnghafal ni, huhuhu...
tapi takpe, i will try my best...
usaha tangga kejayaan ! ! !
yeah! belum cuba belum tau mehhh :)


pdans : ada cikgu lelaki ni suka sangat datang mnyembang, tau tak aku bnyak keje nk kena buat? bukannya nak duk situ menyembang dgn dia ja, haih. geram betul aku. tp ckgu ni cute la. hehe.. ops! TERgatal pulak. sorry :) *cepat lempang, hehe*
mulakan harimu dengan senyuman :)
entry ni sepatutnya hari isnin, tp sebab malas nak update jadi hari selasa pulak..
hehe... okay, monday is my first day in that school..
today, i got lots of new experience...
firstly i know the attitude among teachers itself... then i try to be closed with them...
so they have exchanged their experienced with me...
thanks for the sharing :)

lepas tu aku mngenali dgn beberapa pelajar yg sememangnya dikenali...
dan agak ramai pelajar baru yg tak kenal pun, tp diaorang sangat baik dan peramah :)
dan yang penting diaorang comel2 belaka, sejuk mata memandang :)
almaklum la baru form one kan, nnt dah matang sikit mula lah nk belajar jadi jahatkan..
terus tak comel dah masa tu...



pdans : busy dgn tugas baru ini. baru lah dapat merasai bagaimana tugas guru yg sebenarnya tu. but im happy with my new job :)

Wednesday, May 18, 2011

The End

finally the end of semester two...
and semester three will start on 29 june 2011...
in this semester, there are too much joy and sorrow happened in my life as a teslian in kptm..
and the most important thing happened was i have learn to be alone :)
that is an improvement that i have done in my life..
i learn to be alone and now im alone :)
thanks for those always help me to be an independant one :)
i will never forget you all...

dear my lovely friends..
thanks for always support me...
and thanks for open my eyes...
thanks for let me know which is glass and which is gem :)
and millions of thank you for not always say YES in whatever i have said...
because of your firmness im changed !
totally changed !
from can't be alone to be alone.
from can't be an independant to an independant one...

so, bye-bye semester two. we will never meet again...
and welcome semester three. i will try my best to be an excellent like the others !
and welcome to my new attitude...
 then no one will never be easily to take an advantage from this benefits :)

HAPPY HOLIDAYS TO ALL OF MY FRIENDS !
I LOVE YOU ALL MORE THAN YOU ALL LOVE ME !


pdans : masih sedang berusaha untuk melakukan perubahan baru ini. cuti sem yang busy dan sangat busy bersama aktiviti aktiviti yang tettttttttt (dirahsiakan) :)

Tuesday, May 17, 2011

Keinginan Yang Dihajati Terlaksana

balik hari tu tiba tiba teringin nak makan bubur chacha...
eh jap !
korang tau ka bubur chacha tu apa ?

 TADAAAA !!!!!!!!!!!




yeahhh... begitulah rupanya bubur chacha yang di idamkan dari bulan lepas...
haha... kenyang alhamdulillah makan bubur ni tadi...
lepas maghrib tadi mama kesayangan dah masakkan utk anakanda keduanya ini...
alahai comelnya...
siapa? aku? of course not!
tentu sekali mama aku yang comel bertungkus lumus memasak bubur ini...

seriously, dah lama tak makan bubur ni, dah lama sangat...
tapi hari tu tiba-tiba teringin nak makan sebab tergodek kat internet dan terjumpa gambar bubur chacha ni...
segalanya berlaku dengan TER, maksudnya tak sengaja okay :)
then terus call mama and cakap "mama, nanti kck balik buatkan bubur chacha naaa, teringin la"
mama pun gelak sambil cakap okay okay.. hehe

terlaksana sudaaa keinginan yang dihajati lebih sebulan ini. hehe



pdans : mood tiba tiba rasa tak sedap hati nak balik KL malam esok . balik pun sebab nak amek last paper that is Introduction to Literature . terima kasih yang memberikan kata-kata semangat.. sayang kalian semua :)

Selamat Hari Guru

pelik??
dihujung tarikh 16 MEI 2011 ni baru lah terdetik hati nak buat entry hari guru...
huhu... semangat baru muncul la...

okay, first of all, happy teachers day to all of teacher in this world...
jasa kalian tak mungkin akan ku lupa dgn begitu mudah..
jasa kalian bagai hali lintar yang mengajar kami mengenal erti kehidupan....
dimana aku berdiri sekarang semuanya bermula kerana kalian wahai guru-guru ku...
tanpa kalian mana mampu aku melangkah meneruskan perjuangan aku sehingga ke tahap ini...
tak lupa jugak buat guru pertamaku, mama dan ayah...
tanpa kalian juga, hidupku pasti kelam dan gelap gempita...

TERIMA KASIH DI ATAS PENGORBANAN YANG KALIAN CURAHKAN DEMI BANGSA, AGAMA DAN NEGARA TERCINTA....


pdans : kelak aku juga bakal menjadi seorang guru yang bakal mencorakkan kain putih yang bersih menjadi sesuatu yang bakal dibanggakan oleh dunia, insyaAllah..

Sunday, May 15, 2011

LITERATURE

ouh literature...
adakah engkau sedang menantiku?
atau aku sedang menanti engkau?
atau kita saling menanti?
jika engkau sedang menanti aku, sabarlah wahai literature ku yang tersayang...
aku bakal pulang menemuimu rabu ni...
haha, sabar okay ?
sesampai je aku pagi rabu ni aku terus pegi cari engkau wahai literature...
tapi sekarang biarlah aku bercanda sepuasnya dikampung halamanku ini...
aku mahu menziarahi pusara arwah tok aku terlebih dahulu...
lepas tu baru aku pegi jumpa engkau okay ?
jangan rindu aku wahai literature :)


pdans : paper last for my final exam is subject literature :) wish me luck guys :)

laptop ouh laptop sayang

dah lama tak menulis kat sini, terlalu bnyak nak diceritakan..
tp bila dah start mngetuk keyboard ni TUPPP! lupa habis, haha... terus blur, huhu..
okay okay...
utk entry kali ni aku nk cerita pasal laptop kesayangan aku ni..
huhu, sebab terlalu sayang la dia asyik masuk "hospital"
then duit pun habis bnyak jugak...
firstly habis rm250 semata-mata keyboard problem and jadi ape ntah...
bila switch on je laptop ni bunyi mcm nak meletup, aku pun naik gerun, haih..
ni yg terbaru habis rm120 plak...
kali ni sebab software rosak...
jumlah semua rm370... bnyak tu...
haiila laptop oi, alhamdulillah hang dah sihat noo...
lepas ni jgn sakit2 lagi okay...
aku janji tak abaikan hang dah... huhu...



pdans : semua document penting dlm laptop dah takde, huhu, sedihnya

Thursday, May 5, 2011

Sebahagian Jiwaku Pergi




tepat jam 11 pagi aku yakin arwah telah selamat dikebumikan...
hnya ayat-ayat suciMu yang mampu aku kirimkan buat mengiringi arwah...
hnya ini yang termampu aku lakukan...
sesungguhnya aku sedar setiap yang hidup pasti bakal menemuiMu...
kehidupan makhlukMu di muka bumi ini hanyalah sementara..
aku sedar semua itu...
tapi aku lah hambaMu yang paling lemah ya Allah...
aku tidak mampu membendung kesedihan yang tertanggung ini...
sebahagian jiwaku pergi buat selama-lamanya...

hanya aku, kakak aku dan sepupu aku di terengganu tidak sempat pulang bertemu arwah... hanya mampu mendoakan dari jauh utk bekalan arwah disana...
sepupu aku last jumpa arwah 2 bulan yang lalu, kakak aku pulak last jumpa arwah masa raya haji yang lalu, kalau tak salah aku...
aku pula baru saja menziarahi arwah ahad yg lalu, walau pun sekejap aku tetap bersyukur dpt bertemu arwah sebelum pemergiannya...

tp mengapa aku masih terkilan dgn semua ni ?
hanya aku yg tahu arwah sakit, dan aku dilarang bgtau kakak and sepupu aku sbb depa tgh exam... then bila arwah dah tiada aku langsung tak diberitahu...
sgt terkilan...
mujurlah hati terdetik utk membuka page sepupu aku di facebook...
terkejutnya aku dgn status beliau.
then aku sms dia utk kepastian..
dia kata betul and dia tak dapt balik sbb tiket dah habis..yang lain semua dah ada kat kampung...

hanya kesabaran dan kekuatan yg aku perlukan kini utk terus tabah dan kuat menjalani ujianMu ini ya Allah... sesungguhnya aku hnyalah insan yang lemah, Kau tabahkanlah hatiku, Kau kuatkanlah semangatku ya Allah...

ya Allah, Kau tempatkanlah tok dikalangan orang2 yang beramal soleh dan Kau ampunkanlah segalanya dosa-dosa arwah disepanjang hidupnya. aku hnya mampu menyedekahkan ayat-ayat suciMu dari jauh ya Allah utk mengiringinya ya Allah...


AlFatihah...


Ameen...

Dear Mama

dear mama,
i really need you now.
please say something to me.
i just wanna be there to see my lovely grandmother for the last time.
please mama.
im begging to you.

i know its really hard to let me going home alone.
but i can do it alone.
im trying mama.
please mama.

with hope,
your lovely daughter.

Wednesday, May 4, 2011

kosong. segalanya kosong. 0-0 KOSONG ! 

final exam dah dekat. so, im trying to struggle for that.

otak ni dah berat dengan perkara2 yang tak penting.

dah start delete perkara tak penting dari kepala ni.

kembali ke KL dgn mood dan keazaman yang baru ! hoyeay !

tak sabar nak habiskan exam. tp am i ready for that ?

yes ! im ready to go home actually ! haha !


pdans : mama kata anak mama ni yang jahat. tu orang taknak kawan. 

Sunday, May 1, 2011

final semakin menghampiri...
masalah semakin bercambah...
hanya Allah pemberi kekuatan...

Wednesday, April 27, 2011

minggu terakhir

minggu terakhir sebelum final exam sememangnya amat mencabar sangat..
terlalu bnyak kekangan dan kertas kerja yang perlu disiapkan dan dihantar by this week...
huhu, penat sesangat...
presentation terakhir ESOK okay ....
FRENCH + FORUM...
ditambah pulak dengan LISTENING TEST for FRENCH...
kalut lagu ni...
tp takpa, nak settle semua lekaih2 buang...
haha... nak bergumbira melepaskan tekanan kejap then baru kalut study for final :)

yaahhhhooooooo ! ! ! :)
~~hati berbunga riang walau busy bercambah-cambah~~

Friday, April 22, 2011

sayu yang sunyi

habis test grammar tadi aku teman una pi jj maluri...
dia nak beli barang sikit...
balik tu dalam pukul 5 setengah jugak la...
masuk je pintu umah aku mesti akn nmpk bilik dia dulu...
tp pntu tu btutup rapat, aku masuk kejap...
sebelum aku masuk tu aku igt dia ada kt dlm, tp bila dh masuk baru teringat yg dia skg tgh otw balik kampung...
serious sedih...

aku duduk je kat katil tgk bilik tu...
aku nmpak waktu kmi rapat sgt dulu...
aku nmpak dia masakkan maggi utk aku...
aku nmpak aku bercerita mslh kat dia...
aku nmpak kami berkongsi cerita...
aku nmpak aku nangis kt dia...
aku nmpak mcm mana dia moody bila bngun tido...
aku nmpak dia gelak2 bila aku stroke...
serious aku rindu semua tu...
mata bergenang je, tp serious takda air mata yg keluar...
dah nak kering agaknya...
then terus sms dia ckp "take care"...

sayu giler, sunyi giler...
apa salah aku? knp ?
knp kita dah mcm org asing?
knp mcm dh tak kenal satu sama lain?
bolehkan berterus terang? 
jgn buat aku mcm ni blh?
aku rindu giler psahabatan kita...
aku minta maaf kalau aku ada buat salah kat hg...
minta maaf sangat sangat sangat...
:"( :"( :"( :"( :"(

Hak Anda Memaafkan

aku dah minta maaf pada semua yg terkena penangan baran aku...
terpulang pada kalian nak memafkan atau tidak..
tanggungjawab aku dah selesai utk meminta maaf...
manusia mana yg tak pernah lari dari kesilapan kan?
aku malas nak panjang2 kan semua ni...
aku pn dah cukup penat dgn semua ni...

kalau aku ungkit balik satu persatu mcm mana kalian yg mula biadap dgn aku memang takkan habis la kan...
so, tak payah nak suarakan sgt ketidak puasan hati kalian tu kat org yg tak tau apa2...
better face to face je dgn aku...
aku nak full stop kat sini je... aku dh menyampah nk dgr cakap2 belakang ni...
jgn ingat aku tak tau apa2 yer, kalian silap besar kalau ingat aku tak tau apa2...

mmm, terima kasih jugak kpd yg sudi mensukarelakan diri menjadi BATU API yer...
kalian pun memang TERHEBAT sbb suka sukarela jadi BATU API ni... siap mengadu bgai and last kena kat batang hidung sndiri kan? haha...
aku tabik spring kat kalian... terima kasih bnyak2 nooo....
dosa tanggung sendiri nooo dah kuboq pun lain2 nooo....
haha... budus betul lah dan kelakar jugak dgn org yg perangai mcm ni kan... hahaha !

eh? terlupa pulak, lagi satu kan aku memang nak gelak besar SANGAT2 tau ka???
hahaahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha !
ohoiiiii, aku ckp kasaq sikit hmpa nak kecoh satu dunia nooo....
hampa dok berkasaq dgn aku selama ni ada ke aku kecoh satu dunia???
aku senyum ja walaupun hakikatnya aku makan dalam dengan ayat2 hmpa yg kasaq tu...
hahahahahah.... malas nak komen apa... gelak je yg termampu... hahahaha....
haiila manusia... bnyak ragam... yg jd pengkhianat ada, backstabber pun ada, talam bermuka2 pun ada, mcm2 sgt la ragamnya...

and last aku nak cakap ! ni blog aku punya and this my priority aku nak tulis apa pun, aku tak kacau dgn hidup hampa pun... aku tak makan duit haram kat sini... kalau nak kutuk2 blog aku kenapa dok buka baca jugak... kalau tak suka jgn baca, bkan aku dok paksa apa pn... blog ni aku wujudkan pun bkan utk org baca pn..ada ka aku canang rata2 link blog aku ni? tak da kan? kwn aku yg publish link aku pun aku sound...tak mngkin la aku yg terhegeh2 nak suruh org baca kan?? jadi konklusinya disini, jgn baca kalau tak nak baca.. ada faham ke... ( **credit to Mr. Perfect ! )

**warna berbeza kerana kisah yang berbeza mngikut hatiku yg bersuara... :)

Macam Mimpi

dalam minggu ni je mcm2 dah jadi...
masalah tak putus2 datang menziarah...
syukur alhamdulillah aku masih boleh mngwal masalah2 itu...
tp bila dah terlalu tertekan blh terlepas jugak baran ni...

mcm mimpi kan aku kehilangan arwah yg bnyak berjasa???
sukar giler nak pcaya...
tp inilah hakikat yg perlu aku terima...
kemarin seharian aku asyik terkenangkan arwah...

segala pahit maung yg arwah lalui tergambar satu persatu di ingatan...
mata memang tak kering langsung...
asyik kebasahan je tp air mata hnya mampu bergenang...
aku amat terkilan sbb mlm sbelum tahu arwah dah takda aku ada merancang dgn seorang sahabat utk menziarahi arwah bila balik cuti nanti...
tp kami hnya merancang, Allah yg menentukan segalanya...
Allah lebih syangkan  arwah...

yg membuatkan aku bertambah sedih bila terkenangkan yg arwah tak sempat nak tgk aku graduate...
arwah yg beria2 dan menyokong aku utk aku sambung belajar DTESL di kptm ni...
aku igt lgi masa aku jmpa arwah and tunjukkan surat tawaran aku, arwah ckp pergi la, bagus ni bukan senang org nk dpt... lebih2 lagi atas tiket mara pulak...
tp aku mcm berat hati sbb takut nk bpsah dgn family, tp arwahlah yg kuatkan semngat aku..
hampir dua jam arwah "tazkirah" aku smpai nangis2 jugak la aku kt depan arwah...

semalam aku post dekat wall ckgu zaidi..
cikgu zaidi ni kira mcm ayh aku jugak sbb sama2 rapat dgn arwah and aku pun sayangkan ckgu zaidi mcm aku syangkan arwah... aku ada bercerita psl knangan aku dgn arwah bsama ckgu zaidi ni dlm entry sbelum ni... 


ckgu zaidi betul. kita hnya mampu teringatkan indahnya mimpi semalam...
mimpi tu akan terus tersemat dan disemadikan di ingatan dan dihati..
mimpi hnya tnggal mimpi dan mimpi tu takkan menjadi kenyataan lagi...
kerana mimpi itu kita masih berpijak di bumi yg nyata...
krana mimpi itu kita masih meneruskan perjuangan ini...
krna mimpi itu kita sedar kita hnyalah hamba yg kerdil di muka bumi Allah ini...
namun mimpi itulah yg amat aku rindui...
rindu yg makin mendalam dan teramatlah merindui...

**hnya ayat2 suci alquran yg mampu anak iringkan utk ayahanda di kejauhan ini...

Thursday, April 21, 2011

pemergian yang mengejutkan

al fatihah buat allahyarham Tuan Haji Othman Bin Haji Hamid.. terima kasih krna pernah mendidik anakanda mu ini menjadi insan yg berdisiplin.. anak tak kan pernah lupa mcm mana ayahanda nasihat anak sebelum anak smbung belajar kat sini... anak jugak tak pernah lupa mcm mana ayahanda rotan anak utk jadikan anak insan yg berdisiplin...

anak jugak tak kan lupa segala nasihat dan kata2 semangat ayahanda sepanjang anak mengharungi perjuangan sebagai seorang pelajar yg sentiasa mendapat tohmahan dlm usaha anak menegakkan kebenaran dahulu...

ayahanda, anak ingat lagi bila ayahanda selalu cerita kat anak dan ckgu zaidi pasal anak masa kecil2 dulu... ayahanda selalu mengusik anak sebab ayahanda selalu dukung anak tak berbaju masa anak masih bayi yg pernah kencing dalam pelukan ayahanda... ayahanda tau tak masa ayahanda cerita tu anak malu sangat2, lepas tu ckgu zaidi selalu mngusik pasal tu jugak... tapi anak tak kisah pun, anak tak sangka yg anak dan adik beradik lain membesar di depan mata ayahanda... anak bersyukur sangat2...

anak suka sangat dengar ayahanda cerita pasal pengalaman hidup ayahanda smpai kadang2 anak yg mendengar pun menangis... anak nak jadi mcm ayahanda... sentiasa kuat dan tabah walaupun pelbagai dugaan datang... tapi anak tak kuat ayahanda.... anak tetap akan berusaha utk menjadi seperti ayahanda... anak berjanji pada diri anak yg anak akan teruskan perjuangan ayahanda demi anak bangsa...

ayahanda tau tak, anak taktau langsung ayahanda dah berhari koma dan di icu... anak cuma tau yg anak kehilangan ayahanda tadi, ayahanda... sebelum anak nak present grammar... mcm nak terjatuh terduduk je masa tau tu... tp anak cuba kuat dan sentiasa senyum dan sembunyikan air mata ni sepanjang presentation... anak tak sangka ayahanda dah tinggalkan segalanya... anak doakan ayahanda ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman dan beramal soleh... ameen...

anak minta maaf tak sempat nk jumpa ayahanda... anak minta maaf sangat2... anak juga doakan ayahanda bahagia dan tenang disana... anak sayang dan rindukan ayahanda sangat3 :"(

ALFATIHAH
allahyarham Tn. Hj. Othman b. Hj Hamid
dalam kenangan














Wednesday, April 20, 2011

pernahkah anda melihat wajah ini ? ? ?


INTAN NAJIHAH BINTI JUNNY
14 Tahun
Hilang Sejak 14 April 2011
Jika anda mempunyai maklumat mengenai pelajar ini,
Sila hubungi
En. Junniy
019 367 9499 @ 017 310 9973
*MOHON SEBARKAN*
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...