WE ARE TOGETHER

Daisypath Anniversary tickers

Faithful Followers

Thursday, October 7, 2010

Sesedih Hati Ini ;(

assalamualaikum...

hari ni dah mcm2 jadi sngat...
semuanya menggunakan tiket "kawan" , "sahabat" , "teman"...

mcm pelik je bunyinnya...
tp tu lah hakikatnya...

sumtin da jadi dalam umah aku hari ni...
even suma orang tngok aku diam je xbermakna aku suka dngan apa yg berlaku...
entah mengapa tiba2 sumanya berlaku dngan begitu pntas..
serious aku xtau apa puncanya dan mcm mana "perang dingin" ni bleh jadi..

yg aku tau my lovely friend, Anis...
yg aku syang gila2 dah touching dngan roommates dia...
maybe bagi depa, apa yg depa buat kat syangku anis tu bukan apa2 sngat..
anis aku dh cukup bsabaq sngat dngan depa...
aku cuba meletakkan diri aku ditempat anis..
n aku amat faham perasaan anis..

masa depa tngah sibuk2 cakap2 pasal anis kat dlm bilik aku,
aku amek 1 sudut n nangis..
aku cari anis tp xdak..
penat aku melilau cari dia...
tiba2 terdengaq sora org nangis kat beranda...

aku try nak pujuk anis...
tp time tu dia tgh dok luahkan kat mak dia...
tp aku try ada disisi dia bila dia sedih...

aku mmg jenis xleh tgk org nangis..
pastu anis nangis lama gak...
aku cuba peluk dia...
tapiiiiiii...... ;(

anis cakap aku lak yg lebih2 nangis...
aku mmg cmni la anis..
huhu..
smpai ati anis kan kata aku lagu tu..

anis,
even hg xnak aku tlg hg pn aku ttap nk tlg hg...
sbb aku syang hg..
bkan aku nak melawan ckap hg..
tp hg tu yg mmg ketegaq sgt kdang2 tu..
haha..
maaf cakap lah yer...
jngan marah tau bila hg baca en3 ni..

walaupun aku sedih dngan apa yg jadi,
aku n tasnim berusaha nk wt hg snyum tau..
hakikatnya kami penakut nak mampos...
haha...
bukannya apa,cuma takut kena marah or kena tengking je...

masa kita makan kat cafe td, aku lg happy bila tgk hg boleh tersenyum gembira...
aku n tasnim main suap2 hg...
aku suka sngat saat tu...
aku harap persahabatan kita xkan tergantung mahupun terputus di pertengahan jalan...

tinggikah harapan ku ini???

Ya Allah...
aku bermohon kpdMu agar persahabatanku bersama rakan2ku
tidak terputus begitu sja...
Ya Allah...
aku mohon agar Kau kukuhkan peersahabatan kami...
Kau teguhkan iman kami...
Kau redhailah perjuangan kami ini...
Kau berkatilah perjalanan hidup kami ini...
hanya kepadaMu lah aku memohon dan meminta Ya Allah...
Amin Ya Rabbal'alaminnnn...

 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...