WE ARE TOGETHER

Daisypath Anniversary tickers

Faithful Followers

Wednesday, October 27, 2010

Tatkala syaitan menguasai diri


bila hati tgh marah,
jgn sesekali ikutkan kata hati...
kerana syaitan pasti akan menguasai diri...

adusss....
panas baran kah aku??
knp bila marah aku rasa nk lepaskan marah kat sumtin...
locker tu selalu jd mangsa..
huhu..
tp tngan aku xtau rasa sakit la plak...
mcm mana ni???
mcm mana nak sejukkan api kemarahan yg sedang membara???
selain dari mngambil wuduk??

bantu lah aku....
tolngggggggggggg..........

limau mandarin xnak tulish ;)

hmmm...seyesly,,blank,no idea to write anything. 
1.Pudu Ulu is sooooooo damn much great !!!!
2.my name is anis,not limau mandarin.
3.thx  syima.thx for evything.
4.i love you all sooooo much.
5.SELAMAT BERKENALAN. (=

i'm cikuna ;)

hi peeps, i'm cikuna cikuni.
they call me unna, unnie
also ciku.
haha ;D
just want to tell you that 
this owner of blog is so childish!
she is a clumsy messy girl ahaha.
tq syimah let me conteng conteng here.
syimah, iloveyou ;)
xoxo
lotoflove,una

tasnim is here

hi guys.. 
this is syimah's lil sister TASNIM... 
hehehe... 
well i'm a soshi addict.. 
i'm a YOONYULFANYSICASTALKER..
 hehehe.. 
no lah.. 
i'm their shippers.. 
and i'm a SoNe..
 if u a sone, u should tell me and we'll be friend.. :)
 hehe.. 
neway, i have to go now.. 
Thanks syimah for letting me wrote in your blog..
Loveyou... hwaiting!!!
yoonyul jjang

Monday, October 25, 2010

Riadah ke???

aktiviti hari ni...
mmm..g Jusco Maluri beli barang dapur...
haha..
barang dapur la sngat kan...
padahal bkannya ada dapur pun kat umah...
g ngn along unNa, anish n tasmania...
hakhakhak(gelak anish)

dah puas jalan2 kat situ kmi g Taman Pudu Ulu...
hehehe..
bkan taman perumahan tau,tp taman utk beriadah...
ramai giler ptang tadi..
dngan kanak2, mak ayah kanak2 n orang berjogging..
kononnya nak beriadah jugak...
tp jadi cam lain la plak..
aduuusssss...
tp best gakkkk...

nk tau dak jadi apa???
reja tangkap gmbQ ja...
hehe...
saja nk buat berat memori tepon anish...
hakhakhak...(gelak anish LAGI)

jmput2 la tgk k...
tp tgk ja tau, jgn dok lebih2...
hheheeee.. ;)


geram kat Tasmania ni...
asyik fokus kat makan mcFlurry dia ja...
aku nak tp dia xajak..
hahaha..muka xmalu btol ka...


tgk tu...
tasmania ni...
along unNa muncul pun nak makan gak...
isy2,makan ja tau..

 tgk ni lagi...
adoyai...
makan lagi even anish plak yg mncul...


 habis semua orang jadi lapaQ...
sbb Tasmania xbagi mcFlurry dia..
pakat2 sedih..
huhu...

OBSES....
tgk tu...
anish dok ngorat tasmania...
isy2...
tasmania merajuk tu...
anish xmau pi beli mcFlurry lagi utk dia..
tasmania lapaQ...
tasmania kuat makan...
hahaha
habis kami suma jadi kuat makan...
sumanya gara2 tasmania ni la...
adusssss..... ;)

anish happy da dapat makan...
hahaha...
kami nak wat bintang tp xbapa jadi...
geram la aku...
anish pn sama cm tasmania...
kuat makan...
elok la depa jadi laki bini...
heeee ;)


 promote habis lorrr..
haha... ;)


thats all from me...
malas nk upload lagi...
bnyak sgt...
tgk kat fb sudaaa ok??
gudnite malaysia!!!
muahhhhsssss!!! <3

Friday, October 22, 2010

kenali mereQa

mereQa ini teman2 seperjuangan...
mereQa ini suka buat lawak...
mereQa ini pandai2 belaQa...
mereQa ini selalu buat sy tersenyum...
mereQa...mereQa...dan...mereQa...
sapa mereQa???

kenalilah mereQa...

 ni anis @ limau mandarin bersama pau....
mcm pasangan bahagia dak??
haha...

ni pulak diQin ngn aku...
gmbar ni kalau tgk sekali imbas,
msti ingat aku pgang tgn diQin...
cuba tgok gmbar ni betul2 mnggunakan pndangan mata..
okeyh???

 ni mirah ngn asyer...
depa ni cool ja...
mirah orang loQ staQ...
asyer orang penang...
xtau ladiadok cerok mana kt penang tu...
haha..

ni pulak naznin n her bf, ah pit...
lwak selamba dri ah pit slalu wt kmi xkring gusi...
naz is da best class rep. !!
hehe...

along unna manaaaa?????

ni la unna..
OPM...
Orang Perasan Matured...
hahaha....
kmi pnggil dia Along sbb :
dia yg paling Toa...
hehe :)


mereQa yg happy go lucky...
raimy xdak dlm ni...
dia yg tgkap gmbq...hehe..


I LOVE mereQa



Monday, October 18, 2010

presenting>lalalala~~~

today is my presentation day...
hahaha..
mood gila2 punya kacau bilau....
sikit pun xrasa gabra...
TAPI?????
hahaha...
bila smpai ja turn aku,
terus jadi gabra tahap gaban...
wakakakaka~~~~
"today,i would like to talk about how to have a healthy relationship"
haha
skema gila tajuk aku...
kononnya bkaitan jiwa yg kacau ni la..
tp sikit pn xdak kaitan..
idea dtg dgn tiba2..
hahaha...

ramai gak la yg nk tny soklan kan td tu...
nasib baik tau jawab..
hahaha..
even jawapan lgsung xdak kaitan dgn apa yg dtnya...
sorry keyh..
huhuhu...
hopefully i will get the better mark...
hoye2~~~

p dan s :
happy bila tau kamoo nk dtang kL kamis ni...
happy sngat...
tp nak ke kamoo jmpa dgn sy..
hahaha...
peduli apa!
nk jmpa jugak...
hehehe...




Thursday, October 7, 2010

Sesedih Hati Ini ;(

assalamualaikum...

hari ni dah mcm2 jadi sngat...
semuanya menggunakan tiket "kawan" , "sahabat" , "teman"...

mcm pelik je bunyinnya...
tp tu lah hakikatnya...

sumtin da jadi dalam umah aku hari ni...
even suma orang tngok aku diam je xbermakna aku suka dngan apa yg berlaku...
entah mengapa tiba2 sumanya berlaku dngan begitu pntas..
serious aku xtau apa puncanya dan mcm mana "perang dingin" ni bleh jadi..

yg aku tau my lovely friend, Anis...
yg aku syang gila2 dah touching dngan roommates dia...
maybe bagi depa, apa yg depa buat kat syangku anis tu bukan apa2 sngat..
anis aku dh cukup bsabaq sngat dngan depa...
aku cuba meletakkan diri aku ditempat anis..
n aku amat faham perasaan anis..

masa depa tngah sibuk2 cakap2 pasal anis kat dlm bilik aku,
aku amek 1 sudut n nangis..
aku cari anis tp xdak..
penat aku melilau cari dia...
tiba2 terdengaq sora org nangis kat beranda...

aku try nak pujuk anis...
tp time tu dia tgh dok luahkan kat mak dia...
tp aku try ada disisi dia bila dia sedih...

aku mmg jenis xleh tgk org nangis..
pastu anis nangis lama gak...
aku cuba peluk dia...
tapiiiiiii...... ;(

anis cakap aku lak yg lebih2 nangis...
aku mmg cmni la anis..
huhu..
smpai ati anis kan kata aku lagu tu..

anis,
even hg xnak aku tlg hg pn aku ttap nk tlg hg...
sbb aku syang hg..
bkan aku nak melawan ckap hg..
tp hg tu yg mmg ketegaq sgt kdang2 tu..
haha..
maaf cakap lah yer...
jngan marah tau bila hg baca en3 ni..

walaupun aku sedih dngan apa yg jadi,
aku n tasnim berusaha nk wt hg snyum tau..
hakikatnya kami penakut nak mampos...
haha...
bukannya apa,cuma takut kena marah or kena tengking je...

masa kita makan kat cafe td, aku lg happy bila tgk hg boleh tersenyum gembira...
aku n tasnim main suap2 hg...
aku suka sngat saat tu...
aku harap persahabatan kita xkan tergantung mahupun terputus di pertengahan jalan...

tinggikah harapan ku ini???

Ya Allah...
aku bermohon kpdMu agar persahabatanku bersama rakan2ku
tidak terputus begitu sja...
Ya Allah...
aku mohon agar Kau kukuhkan peersahabatan kami...
Kau teguhkan iman kami...
Kau redhailah perjuangan kami ini...
Kau berkatilah perjalanan hidup kami ini...
hanya kepadaMu lah aku memohon dan meminta Ya Allah...
Amin Ya Rabbal'alaminnnn...

 

Monday, October 4, 2010

teruskan perjuangan

current mood : miss my parents so much...

oh tidak! mengapa la demam plak time2 byk test ni..
tp sempat pulak nk post en3 baru kan??
isy3...
kata2 semangat buat diri sendiri dan org lain :
jngan prnah patah semanggat even kita jatuh tersungkur..
xkiralah berkali2 atau x...

jadikan nasihat parents sebagai pedoman dunia dan akhirat..
kerana tanpa mereka siapalah kita di dunia yg fana ni..

tiada kata seindah daripada nasihat mereka..

Friday, October 1, 2010

Just For Birthday Girl > 30th September 2010 ;)

sy sayang kamoo sngat2 anis..
kamoo lah sahabat pertama yg sy tegur di KPTM ni..
sifat pemurah kamoo amat sy hargai..
even kamoo susah kamoo sanggup dan ikhlas membantu kami 
yg dlm kesusahan..

sy xprnah lupa birthday kamoo sejak kamoo bgtau sy..
mesti kamoo dh lupa...
tp sy masih ingat..
dan akan ingat smpai bila2...

time tu miss saaniah minx kita wat 1karangan..
tntng partner kita..
kamoo lah partner sy..
sy nk crita tntg diri kamoo tp sy xtau sngat..
jd sy tnya la kamoo..
sy tny brthday kamoo..
kamoo pon jwb 30 september..
kamoo pesan kat sy jngan igt brthday kamoo..

tp sy mintak maaf sngat kat kamoo..
sy memang degil sngat..
sy memang ketegaq sngat..
heeehee..
kamoo jngan marah sy tau..
sebab sy SAYANG kamoo SANGAT3..

kamoo,
sy gembira bila sahabat2 sy gmbira..
sy xtau knp bila sy tngok kegembiraan kalian sy rasa nk nangis..
lebih2 lagi kamoo, kamoo suka dpt kesan bila sy nangis..
sy sndiri dh xtau nk smbunyikan mcm mana lg dri kamoo..
kamoo cakaplah sy apa pon..
gedik ke teruk ke gatai ke emo ke..
sy tetap nak SAYANG kamoo jugak..

kamoo,
sy minx maaf sy dah buat kamoo penat dngan perangai sy..
sy minx maaf sy lambat update blog ni, 
sbb sy pinjam berokband org je...
sy minx maaf kamoo terpaksa ikut sy pi Jusco Maluri tu..
sy minx maaf sy tiba2 hilang dari pandangan kamoo..

kamoo,
sy ada gambar nak tunjuk kat kamoo..
kamoo nak tengok x???
tp sy upload untuk post nnt la boleh x??
kemalasan sy dh muncul la kamoo..
plus, tenet ni lambat sngat..
lenguh tengkok sy tnggu..

sy janji bila saya rajin sy boh okeyh?
heehee ;)


before i close dis en3 i f a simple poem for u :

"Forgetting u is hard to do,
But forgetting me is up to u,
Forget me not,
Forget u never,
Forget this entry,
But not the writer ;) ..."

i LOVE u and our FRIENDSHIPS..

p dan s : mau ke rumah along una sebentar..mau dia membantu sy mencantikkan blog sy... dekat je,hny jalan berlangkah2;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...