WE ARE TOGETHER

Daisypath Anniversary tickers

Faithful Followers

Friday, January 1, 2010

::Kemusykilan Menyambut Tahun Baru 2010::

Assalamualaikum w.b.t...

xsngkakn tlalu cpt masa blalu smpai sdar xsdar kita dh pn memasuki tahun baru (2010)..perkara yg tlh blaku pd thn 2009 swajarny djadikan sbg mailto:kenangan@sejarah@ape2 aje..kta tdak sharusny menoleh ke masa lalu dlm mneruskan khidupan,namun,adakalanya kita prlu jga menoleh kebelakang utk mjadikan ianya sbg pglamn dan panduan kpd kita dlm meneruskan khidupan yg seterusnya..

kali ni aku agk musykil dgn sesuatu,,nk tau ape kemusykilan tu??
mmm,aku tlah disoal oleh sum1 tme aku ucp 'epy new year' kt org tu.. soalan dye,'kenapa awal muharam korang xwish mcm wish epy new year??'
and soalan tu mbuatkn aku diam seribu bahasa tnpa jwpn..aku sndiri xtau apa jwpn yg sharusnya aku berikan...

jika direnungkan,mmg ada kbnarannya dlm soaln tu.. mmg bnar ramai yg hnya igt dan tahu utk mngucapkan 'epy new year' namun mereka tidak pula igt dan tahu utk mmberikan ucapan ktika smbutan awal muharam termasuklah diriku..aku jgk ada mnanyakn soklan ni kt sum1 yg lain namun harapn utk beroleh jwpn hampa krna dia juga spt aku,diam mmbisu seribu bahasa...sesiapa yg mmpunyai jwpnnya tlglah jwb utkku...

PERHATIAN: kepada sesiapa yg dlahirkan pda thun 1990,anda sudah mnjngkau usia 20-an...and ucapan utk anda semua: 'epy twenty'!!!!no more 'teen2' ok??!!hehehe.... tiada lg number 1 dhadapan...da tue upenyer...hukhukhukhuk...

walau apa pn,hidup harus dteruskan...dan semoga dgn kehadiran tahun baru ini,lebih byk impian kita semua akn tercapai...insyaAllah...
aku xnk tnya 'ape azam baru pada tahun 2010 anda??' tp aku ada soalan 'ape azam anda pada tahun 2009 tercapai???'
renung-renungkan dan selamat beramal..hehehe...

assalamualaikum w.b.t...
tc...

1 comment:

  1. haha..trima kseh la..mmg dah 20..tp msih 19thun 6buln..blum 20 ag...ngeri juga dgn 20 ni..tp lebih matang ckit kot psni..
    azam thun bru ek??nk jd wnita solehah..doakn yew...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...